Iohannis, parat de PSD in Parlamentul European ca nu o revoca pe Kovesi: „Ajungem la anarhie”

politica

Eurodeputatul PSD, Claudiu Tanasescu a atras atentia, in plenul Parlamentului European, ca presedintele Klaus Iohannis si Partidul Popular European (PPE) incurajeaza incalcarea „grosolana” a deciziei CCR care il obliga pe seful statului sa o revoce din functie pe Laura Codruta Kovesi.

„Este inadmisibil ca presedintele unui stat membru al UE sa nu respecte decizia celei mai inalte curti judecatoresti dintr-un stat. Poate ar fi normal ca membrii PPE, grup politic din care face parte si Klaus Iohannis, sa ii explice ca intr-o democratie autentica, politicianismul si politica merg doar pana la Constitutie si la deciziile Curtii Constitutionale. Altfel, democratia se transforma in anarhie!”, a afirmat in plenul Parlamentului European, eurodeputatul S&D, Claudiu Tanasescu, potrivit unui comunicat de presa.

Acesta a atras atentia ca o astfel de atitudine este profund daunatoare societatii romanesti cat si celei europene.

„Daca politicienii europeni nu vor lua o atitudine ferma vis a vis de incalcarea unei reguli fundamentale a democratiei, precum incalcarea unei decizii a celei mai importante instante judecatoreasca dintr-un stat membru, maine Europa poate asista la incalcarea de catre membrii ei a reglementarilor Tratatului de la Lisabona, document ce tine loc de Constitutie Europeana”, conform sursei citate.

Europarlamentarul PSD a adaugat ca astfel de incurajari a incalcarii regulilor democratice nu fac altceva decat sa cultive neincrederea cetateanului european in institutiile si mecanismele de functionare ale UE si sa dea argumente grupurilor politice eurosceptice, in discursul si argumentele lor, privind inutilitatea Uniunii Europene.

Pe 27 iunie, presedintele Klaus Iohannis a evitat sa anunte, intr-o declaratie de presa, ce va face cu privire la decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi, asa cum a cerut Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), sustinand ca il intereseaza prea putin criticile aduse de Liviu Dragnea in acest sens. Este a treia saptamana in care seful statului nu anunta o decizie referitoare la demiterea din functie a sefei DNA.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a motivat, la inceputul lunii iunie, hotararea prin care a constatat conflictul institutional dintre Klaus Iohannis si ministrul Jutitiei, cerandu-i sefului statului sa emita decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: