Iohannis l-a desemnat premier pe Oprea, dupa ce i-a cerut lui Ponta documente MEDICALE

news

Presedintele Klaus Iohannis nu a semnat interimatul la sefia Guvernului pentru vicepremierul Gabriel Oprea, au declarat luni, surse oficiale. Cu toate acestea, Oprea s-a instalat in Parlament pe locul ocupat pana acum de premier.

UPDATE: Klaus Iohannis l-a acceptat ca premier pe Oprea. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre domnul Victor-Viorel Ponta”, aunta Administratia Prezidentiala.

Potrivit surselor citate, presedintele considera ca in acest moment Romania „are premier”, pentru ca Victor Ponta nu este in incapacitatea de a conduce Guvernul, ci este doar „in incapacitatea de a merge”.

Iohannis asteapta, de asemenea, documente medicale care sa ateste ca premierul este in incapacitatea de a isi duce la indeplinire atributiile de prim-ministru.

Sursele amintite au mai declarat ca Ponta putea sa isi delege atributiile altui ministru in cazul in care si-a luat concediu medical sau de odihna, fara a fi necesar sa propuna pe altcineva ca interimar la conducerea Executivului.

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica, pe Facebook, ca ii va solicita luni presedintelui Klaus Iohannis sa-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.

„Voi trimite presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitutie, sa-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de prim-ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada”, scria Ponta pe reteaua de socializare.

Ponta a atasat postarii si documentul datat 19 iunie si inaintat presedintelui Klaus Iohannis prin care ii face acestuia solicitarea de desemnare a lui Oprea.

In document, premierul il informeaza pe sefului statului ca a fost supus, pe 15 iunie, unei interventii chirurgicale la piciorul stang, „care nu putea fi amanata”, iar „tratamentul post operator impune in mod necesar imobilizare sub supraveghere medicala”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: