Iohannis, pozitie transanta in privinta plangerii penale pe numele premierului Dancila. Va urma un nou val urias de panica in PSD

politica

Presedintele Klaus Iohannis a avut, luni, o prima reactie fata de acuzatiile lui Liviu Dragnea si ale liderilor PSD privind implicarea sa in cazul sesizarii penale depuse pe numele Vioricai Dancila. El a spus ca ancheta procurorilor trebuie sa isi urmeze cursul.

”Am observat aceasta preocupare, am analizat si am ajuns la concluzia urmatoare: am decis sa nu comentez in niciun fel, nici sesizarea depusa, nici interpretarile facute, timp de mai multe zile si saptamani. Nu vreau sa apara ca as putea sau as vrea sa influentez ancheta. Nu fac nicio declaratie pe acest subiect. Mutarea ambasadei nu are nicio treaba cu procurorii, e o decizie pe care o voi lua eu dupa analiza. Nu am citit demersul lui Orban si nu pot sa il comentez”, a spus, luni, Klaus Iohannis.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat luni amenintari fara precedent, sugerand ca Romania s-ar putea confrunta cu un razboi civil daca Viorica Dancila va fi suspendata in urma plangerii penale depuse impotriva Vioricai Dancila.

„Inca speram ca mai exista undeva o farma de luciditate ca acest demers sa nu intre intr-o zona care sa scape de sub control siRomania sa ramana intr-o zona de stabilitate. Care ajuta pe toata lumea, inclusiv pe noi, inclusiv pe partenerii nostri strategici”, a declarat Dragnea, luni, dupa sedinta BPN.

„Speram ca acest demers aberant nu va depasi o linie rosie si nu va face ca lucrurile sa scape de sub control. Vom utiliza toate mijloacele sociale, nu vom sta cu mainile incrucisate. Continuarea acestui demers (plangerea penala impotriva lui Dancila – n.red.) poate sa duca la o escaladare pe care sa nu o mai poata controla nimeni”, a adaugat amenintator seful PSD.

El a sugerat ca este posibila de acum incolo si suspendarea presedintelui: „In ceea ce priveste suspendarea presedintelui, noi tot speram ca mai exista undeva o farama de luciditate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: