politica

Iohannis pregateste o noua „lectie” pentru PSD daca nu intelege votul din 26 mai. Un nou referendum la urmatoarele alegeri

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, de la Palatul Cotroceni, ca votul din 26 mai este un semnal clar ca romanii doresc o „alta majoritate parlamentara”. El a subliniat ca doreste sa lucreze „impreuna cu o larga majoritate parlamentara”.

„Imi doresc sa lucrez impreuna cu o larga majoritate parlamentara care sa fi inteles aceste chestiuni si e dornica sa le puna in practica. Eu cred ca se poate constitui o majoritate pentru ca partidele au inteles importanta votului dat la referendum. Eu sunt optimist, iar daca nu se intampla imediat cetatenii mai au la indemana trei lectii pentru PSD – alegerile prezidentiale, locale si parlamentare”, a declarat presedintele.

In opinia sa, „nu e de dorit sa mergem pe o revizuire larga a Constitutiei pe aceasta majoritate parlamentara”.

Presedintele a precizat ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei pentru implementarea rezultatelor referendumului din 26 mai trebuie organizat cat mai repede.

„Ar fi cel putin ciudat sa se organizeze referendumul intre alegeri, pentru ca romanii nu cred ca agreeaza sa vina la vot de patru ori. (…) Nu e obligatoriu sa venim cu referendumul pe prezidentiale, putem sa venim pe alegerile locale sau chiar parlamentare”, a mentionat seful statului.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

26 de minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

41 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

56 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

O oră ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

2 ore ago