Iohannis anunta in premiera sfarsitul guvernarii PSD: „Ieri am avut o discutie ireala cu doamna prim-ministru. Daca n-ar fi trist ar fi de ras”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, in cadrul Consiliului National al PNL ca in toamna acestui an Romania „trebuie sa revina la normalitate”.

Principalele declaratii:

– Situatia este proasta. Nu-mi face placere sa spun asa ceva, sunt presedintele Romaniei. As dori sa spun ca Romaniei ii este bine, poate ca cu ajutorul vostru vom ajunge si acolo.

– PSD a inceput sa demonteze justitia romaneasca, asta a fost prioritatea reala a PSD-ului. Au urmat nenumarate faze in care au cautat sa aduca justitia sub controlul politic al PSD-ului, au incercat sa inhibe lupta antocoruptie, dar ea va continua. Si-au dat seama ca lumea asteapta altceva si au pus in opera o pacaleala, ca le cresc salariile si pensiile, dar nu au crescut. Acolo unde suma pe fluturas a fost mai mare bucuria nu a durat. Printr-o politica economica proasta, PSD-ul a adus la viata inflatia, au inceput sa creasca dobanzile

– Toate sondajele arata ca 80% dintre romani cred ca tara merge intr-o directie gresita, este un rezultat catastrofal. Asta, in conditiile in care PSD-ul a preluat o tara cu economie in crestere, o Romanie care a fost extraordinar de bine situata in cadrul structurilor euro-atlantice, care incepuse sa fie respectata, cu abordare pro-europeana, pro-atlantica. Ce s-a intamplat, cum a disparut acest sentiment bun, cum a disparut optimismul? Cum a revenit pesimismul?

– Explicatia este simpla. Un politician pe nume Dragnea impreuna cu cativa acoliti au pus mana pe puterea din PSD din Guvern, din Parlament si o folosesc in interes personal pentru a scapa de justitie. Nu ii preocupa nici tara, nici romanii, ii preocupa pur si simplu sa scape de doare. Asa ceva n-am avut inca in Romania. Asa ceva nu este posibil intr-o tara europeana, intr-o tara democratica.

– Au inceput actiuni de neimaginat, persoane care isi spun in public opinia despre PSD sunt luate in plina zi de Politie, asa ceva nu s-a intamplat in Romania din anii intunecati ai comunismului. Acolo am ajuns, sa dam cu piciorul la ce au costruit generatii de romani?

– Toamna acestui an si anul viitor trebuie sa reprezinte revenirea la normalitate in Romania. Nu putem sa stam cu mainile in san si sa vedem cum tot ce este bun este destructurat doar pentru a scapa o mica gasca politica pentru a scapa de dosare. Asa ceva nu se poate. Am ajuns sa avem un guvern irational. Ieri am avut o discutie care m-a facut sa cred ca avem un guvern ireal. Daca n-ar fi trist ar fi de ras. Dupa ce doamma prim-ministru a publicat in MO o decizie prin care instaura un premier interimar. Surpriza, am crezut ca este atributul meu. Am contestat la CCR acest demers. Dupa ce am inaintat la CCR, doamna premier m-a sunat sa-mi spuna ca pleaca in concediu si ca toate sunt bune. Asta dupa ce publicase acel draft de rectificare bugetara, care este o catastrofa. I-am atras atentie ca nu este bine ce am facut. Stiti ce a facut? Nu a stiut ca se publicase. Mai ireal decat asa nu cred ca se poate.

– Acest stil de conducere ireala nu poate sa continue, este nevoie de o alternativa rationala. Trebuie sa faceti tot ce se poate pentru a reinstaura rationalitatea si normalitatea in Romania.

– Avem nevoie in Romania de un guvern al rationalitatii nationale.

– Eu ma lupt cu abuzurile PSD-ului, va invit sa faceti la fel. Eu ma implic, ma lupt pentru o Romanie puternica, o Romanie euorpeana. Va intreb, sunteti alaturi de mine in aceasta lupta? Sunteti alaturi de mine in aceasta lupta?

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: