news

Iohannis, prima aparitie publica dupa decizia dezastruoasa a CCR. Presedintele a lansat un avertisment privind amentarile la adresa „sanatatii publice”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la o dezbatere, ca sanatatea trebuie sa fie o prioritate pentru orice guvernare, subliniind ca amenintarile la adresa sanatatii publice sunt tot mai multe si ca, dincolo de a rezolva problemele cu care ne confruntam deja, trebuie sa avem capacitatea de a anticipa si de a fi pregatiti pentru a face fata noilor provocari.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o alocutiune in cadrul seminarului „Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabila: asigurarea unei vieti sanatoase si promovarea bunastarii pentru toti la toate varstele – dialog asupra politicilor“, organizat la Palatul Cotroceni.

Presedintele a amintit ca, in septembrie 2015, la Summitul Natiunilor Unite, si-a luat angajamentul de a contribui la implementarea Agendei 2030 si a Obiectivelor de Dezvoltare Durabila, prin revizuirea Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila. El a adaugat ca aceasta trebuie sa puna accentul pe sustinerea incluziunii persoanelor cu dizabilitati, a tinerilor si a femeilor in politicile de dezvoltare, prin cooperare intersectoriala la nivel national si prin cooperare cu statele membre in vederea schimbului de bune practici.

Iohannis a subliniat ca este nevoie de o abordare integrata si multidisciplinara, de armonizarea eforturilor, de angajamentul comun al regiunilor, al tinerilor si al publicului larg, in vederea prevenirii si reducerii bolilor sau a deceselor cauzate de factori de mediu.

”Cred cu tarie in continuitate si perseverenta, ca atribute ale succesului unui demers de o asemenea anvergura”, a adaugat el, citat de news.ro.

Presedintele a precizat ca sanatatea este generatoare de bunastare si prosperitate, iar sanatatea si dezvoltarea durabila nu pot fi disociate.

Klaus Iohannis a mentionat ca tara noastra se confrunta in continuare cu provocari precum tuberculoza, hepatitele, rata de acoperire vaccinala, accesul inegal la serviciile de sanatate, domenii in care trebuie sa avem politici clare, implementare si monitorizare.

”Sa nu uitam ca amenintarile la adresa sanatatii publice sunt tot mai multe si, dincolo de a rezolva problemele cu care ne confruntam deja, trebuie sa avem capacitatea de a anticipa si de a fi pregatiti pentru a face fata noilor provocari, in vederea asigurarii unei vieti sanatoase si, implicit, a bunastarii pentru toti cetatenii, indiferent de varsta. Tocmai de aceea, este atat de important ca sanatatea sa fie o prioritate pentru orice guvernare”, a mai afirmat presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Prima persoana care a primit un transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit la aproape 2 luni de la operatie

Primul beneficiar al unui transplant de rinichi de la un porc modificat genetic a murit…

3 minute ago

Spania: Catalanii merg astazi la vot. Separatistul Puigdemont candideaza din exil

Catalanii merg la vot duminica intr-un scrutin regional la care au de ales intre un…

13 minute ago

Joe Biden crede ca incetarea focului in Gaza ar fi posibila „si maine”, daca Hamas ar elibera ostaticii

Dupa ce a evitat subiectul la strangerile anterioare de fonduri, presedintele SUA, Joe Biden, a…

30 de minute ago

Au inceput incendiile in Canada. Anunt de evacuare emis pentru marele oras petrolier Fort McMurray

O alerta de evacuare a fost emisa pentru Fort McMurray, provincia canadiana Alberta, in timp…

46 de minute ago

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

8 ore ago