Iohannis, prima pozitie publica fata de „Referendumul pentru familie”. „Este foarte pacat”, a criticat el modul in care PSD „inflameaza” societatea

politica

Presedintele Iohannis a facut, joi, primele precizari privind pozitia sa fata de „referendumul pentru familie” pe care Liviu Dragnea si PSD il promoveaza insistent.

Intrebat cum se raporteaza fata de discriminarea existenta in societate fata de minoritatile sexuale, Iohannis a subliniat faptul ca cel mai important lucru este „toleranta”.

„O discutie pe modificarea Constitutiei inflameaza acum societatea romaneasca.  In acest context, cuvantul cel mai potrivit este toleranta. Daca suntem toleranti nu inseamna ca vrem sa fim altfel dar trebuie sa il intelegem si pe celalalt. Traim niste vremuri in care toleranta este in reducere in societate, in loc sa creasca, si este foarte pacat.

Rolul meu este de a explica societatii ca toleranta este o calitate esentiala pentru o societate in Europa secolul 21”, a declarat Iohannis la Bacau.

Presedintele Klaus Iohannis participa, joi, la dezbaterea nationala „Viziunea tinerilor pentru viitorul Romaniei”, unde va avea un dialog cu tinerii despre proiectele lor, cat si despre modul in care acestia se pot implica in dezvoltarea tarii. La dezbatere vor fi prezenti peste 300 de participanti, membri ai principalelor structuri de tineret din tara, precizeaza sursa citata.

Evenimentul este organizat in contextul inchiderii editiei 2017-2018 a programului Capitala Tineretului din Romania, aflat sub Inaltul Patronaj al presedintelui Romaniei. In perioada mai 2017 – mai 2018, titlul de Capitala a Tineretului din Romania a fost detinut de municipiul Bacau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: