Iohannis, primele comentarii dupa ce Comisia de la Venetia a fost sesizata in privinta legilor justitiei. Cum va proceda cand legile vor veni la promulgare

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca este un lucru absolut normal demersul PNL la APCE prin care a fost aprobata solicitarea de sesizare a Comisiei de la Venetia pe legile justitiei si spune ca, atunci cand vor ajunge la el pentru promulgare cele doua legi ale justitiei declarate constitutionale de catre CCR, va face o declaratie de presa prin care va explica ce are de gand sa faca.

“Mi se pare ca e un lucru foarte bun ca au obtinut un vot liberalii pentru a sesiza Ccomisia. Este un lucru absolut normal, iar in momentul in care primele doua legi vor ajunge la mine, voi face o declaratie pe aceasta tema si o sa va spun atunci destul de detaliat ce am de gand cu acele legi”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis

Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat joi solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia privind modificarea legilor justitiei. Liberalii sustin ca parcursul legilor va fi trebui sa astepte, iar Curtea Constitutionala, de asemenea, va trebui sa tina cont de de opinia Comisiei.

„Victorie PNL! Modificarea Legilor Justitiei ajunge la Comisia de la Venetia! Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificarile Legilor Justitiei propuse de PSD si ALDE Dupa refuzul sistematic al celor de la PSD si ALDE de a cere opinia expertilor internationali in privinta propunerilor de modificare a legilor Justitiei, PNL a reusit sa obtina acest lucru prin intermediul parlamentarilor sai din cadrul APCE”, transmite PNL.

Liberalii spun ca judecatorii Curtii Constitutionale vor trebui sa tina cont de opinia Comisiei de la Venetia.

„PNL a folosit in acest demers o cale extraordinara de sesizare a Comisiei de la Venetia prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE. In aceste conditii, CCR va trebui sa tina cont de opinia Comisiei de la Venetia in privinta modificarilor aduse Legilor Justitiei, asa cum a tinut cont si in alte cazuri. Parcursul legilor Justitiei va trebui sa astepte acum punctul de vedere al Comisiei de la Venetia”, continua acestia.

Deputatul PNL Cezar Preda i-a solicitat pe 30 martie presedintelui Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Michele Nicoletti, pentru ca in 23 aprilie, prima zi a sesiunii APCE, sa se decida sesizarea Comisiei de la Venetia cu privire la modificarile aduse celor trei legi ale justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: