Iohannis, primele declaratii in Statele Unite despre impactul intalnirii sale cu Donald Trump

news

Seful statului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri ca intalnirea pe care o va avea vineri cu presedintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din Romania, dar si asupra comunitatii romanesti din Statele Unite.

„Sunt fericit sa pot impartasi povestea noastra de succes presedintelui Trump, vineri, cand vom avea convorbiri la Casa Alba. Intalnirea noastra va fi importanta nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului roman de acasa, asupra comunitatii romanesti din SUA, asupra comunitatilor de afaceri din tarile noastre si asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relatia noastra mai solida”, a afirmat Iohannis in cadrul dezbaterii ’20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context’, organizata de Heritage Foundation, scrie Agerpres.

El a amintit ca anul acesta se implinesc 137 de ani de relatii diplomatice intre Romania si SUA.

„Pe langa aceasta, in 2018 tara mea aniverseaza centenarul Marii Uniri, un eveniment care nu ar fi fost posibil fara angajamentul de principiu al presedintelui Woodrow Wilson pentru democratie si autodeterminare nationala”, a adaugat Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: