news

Iohannis pune punctul pe i, arata cum judecatorul CCR Petre Lazaroiu este folosit de borfasi: „Habar nu am de ce a intrat in acest joc”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, referitor la intalnirea dintre consilierul prezidential Simina Tanasescu si judecatorul CCR, Petre Lazaroiu, ca nu a exista nicio presiune asupra acestuia, iar comunicatul Administratiei Prezidentiale „continea tot ce a fost de spus”.

„Stiu ca a existat o discutie, stiu ca s-a dat un comunicat si stiu ca acel comunicat continea tot ce a fost spus. Nu exista nicio presiune si eu nu fac nicio presiune asupra unui judecator. Ar fi fundamental eronat. Si ce a discutat doamna Tanasescu, nici vorba de vreo presiune. Doamna Tanasescu mi-a spus ca exista o sesizare din partea unui ONG. Intreaga chestiune a fost denaturata din motive pur politice. Habar nu am de ce domnul Lazaroiu a intrat in acest joc. Intrebati-l dumneavoastra”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu ambasadorii statelor membre UE acreditati la Bucuresti, la sediul ambasadei Bulgariei, citat de Mediafax.

Simina Tanasescu a fost acuzata ca a incercat sa fac presiuni asupra judecatorului Curtii Constitutionale, Petre Lazaroiu, caruia i-a spus ca „are o sarcina ingrata”, de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, in acest sens fiind depusa o sesizare a unui ONG la Presedintie.

La scurt timp dupa izbucnirea scandalului, Administratia Prezidentiala a anuntat ca in discutia pe care Simina Tanasescu a avut-o cu judecatorul CCR, nu a reprezentat Administratia Prezidentiala.

„Consilierul prezidential doamna Simina Tanasescu s-a intalnit joi, 14 iunie a.c., cu judecatorul Petre Lazaroiu la sediul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti pentru a-i inmana acestuia doua carti de specialitate pe zona dreptului financiar. Mentionam ca in aceste zile consilierul prezidential Simina Tanasescu se afla in concediu de odihna tocmai pentru ca desfasoara activitati didactice. In acest context, a avut loc o discutie pur teoretica pe marginea solicitarii asociatiei civice VeDem Just, o discutie tehnica, intre doi profesionisti de drept constitutional, care nu a implicat in niciun fel institutia Presedintelui Romaniei. Drept urmare, sunt complet neadevarate si nefondate orice fel de speculatii sau insinuari cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecatorului Petre Lazaroiu”, se arata in pozitia Administratiei Prezidentiale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Parlamentul francez sustine proiectul de lege pentru interzicerea discriminarii bazate pe coafuri, culoare sau textura a parului

Camera inferioara a parlamentului francez a sustinut un proiect de lege care interzice discriminarea bazata…

4 ore ago

SUA: Un caine robot politist a evitat o potentiala varsare de sange, dar a fost impuscat de trei ori

Politia din statul american Massachusetts a multumit unui caine robot pentru ca a ajutat la…

4 ore ago

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

3 ore ago