Iohannis, reactie in forta fata de OUG-ul anuntat de PSD privind referendumul. Dragnea se face ca ploua

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, cu privire la ordonanta de urgenta referitoare la referendum, ca spera ca Guvernul sa se abtina de la orice modificare legislativa care nu este pur tehnica si necesara.

„Eu sunt un adversar declarat al modificarilor legislative in prag de alegeri. De regula, pesedistii fac aceste lucruri tocmai pentru a crea pentru ei un oarecare avantaj sau pentru a crea pentru adversarii lor un dezavantaj. Sper sa se abtina Guvernul de la orice modificare legislativa care nu este pur tehnica si necesara pentru bunul mers al alegerilor”, a spus seful statului la Sibiu, citat de Agerpres.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marti, ca nu cunoaste subiectul ordonantei de urgenta de modificare a Legii referendumului pe care Guvernul intentioneaza sa o adopte in sedinta de miercuri.

Intrebat in legatura cu ordonanta de modificare a Legii referendumului, care se refera la propunerile AEP de marire a pragului de validare a referendumului si interzicerea implicarii autoritatilor publice in campanie, Dragnea a spus: „Nu stiu subiectul, nu stiu sa-l comentez”.

Prim-ministrul Viorica Dancila a declarat ca ordonanta de urgenta privind referendumul va fi adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, ea precizand ca forma finala a acesteia va fi rezultatul unei discutii prealabile cu secretarul general al Executivului si cu reprezentantii AEP.

„Pentru mine, ca prim-ministru, pentru Guvernul Romaniei, este foarte important sa ne ocupam de buna organizare atat a alegerilor europarlamentare, cat si a referendumului. Vom discuta aceasta ordonanta de urgenta, a fost ieri sedinta pregatitoare, ma intorc la Guvern pentru a vedea fiecare act normativ pe care-l am pe agenda Guvernului de maine (miercuri – n.r.) si vom vedea care va fi forma finala. Vom avea discutii, pentru ca eu nu pot sa impun un lucru. (…) Voi discuta cu secretarul general al Guvernului, voi discuta cu cei care au avizat acest act normativ si vom vedea forma finala, va voi comunica in timp util. (…) Actul normativ trebuie adoptat maine in sedinta de Guvern pentru ca, pana pe 10 (n.r. – mai), mi se pare, trebuie adoptat acest act normativ”, a spus Viorica Dancila, marti, la Parlament, intrebata daca ordonanta de urgenta privind referendumul va fi adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului si daca forma actului normativ va fi cea propusa de AEP.

Intrebata de ce „opteaza” pentru varianta din textul proiectului de OUG care i-ar interzice sefului statului implicarea in campania pentru referendum, Dancila a precizat: „Nu am spus acest lucru, lasati-ma intai sa vad textul. Nu am vazut inca textul, acum ma uit, pentru ca ieri a fost sedinta pregatitoare, acum iau fiecare act normativ, impreuna cu secretarul general al Guvernului, si vedem care este forma finala. Nu am facut aceasta afirmatie, lasati-ma sa vad textul final si o sa va comunic”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: