Iohannis, reactie usturatoare fata de refuzul lui Dragnea si Tariceanu de a veni la Cotroceni: „Mi se pare de-a dreptul ciudat”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles ca i se pare „de-a dreptul ciudat” faptul ca liderii PSD si PNL refuza sa participe la consultarile de la Cotroceni privind referendumul pe justitie.

”Este o consultare cu foarte multa deschidere din partea mea. Consider ca daca am convocat un referendum pe justitie si situatia din justitie acum se tot discuta, iar din pacate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justitie, atunci o discutie se impune. Sunt dispus, in marja acestor consultari, si alte teme cu care vin reprezentantii partidului. Probabil unii ma vor intreba de referendum. Faptul ca unii nu vor sa vina la discutii cu presedintele Romaniei, mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni. Este o oferta. Sa refuzi o oferta la dialog este ciudat. Daca se razgandesc sunt bine veniti. Vom avea un dialog foarte bun”, a adaugat presedintele.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegatiile PSD si ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. In anunt, Presedintia a mai precizat ca fiecare delegatie poate fi formata din maximum 5 persoane.

In schimb, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au spus ca nu vor fi prezenti la Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis participa, miercuri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, sefii de stat si de guvern vor discuta in format UE27 ultimele evolutii in acest dosar, precum si solicitarea transmisa de premierul britanic Theresa May, prin scrisoarea din 5 aprilie, privind amanarea retragerii Regatului Unit din Uniune.

Mai mult despre: ,


Comentarii: