Iohannis reactioneaza la amenintarile lui Putin privind Romania. Ce ii transmite presedintelui Rusiei

politica

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca recentele declaratii din partea Rusiei sunt incorecte, subliniind ca sistemul antiracheta de la Deveselu nu are nicio legatura cu aceasta tara.

„Recentele declaratii din partea Federatiei Ruse legate de sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru ca sistemul nu are absolut nicio legatura cu Rusia. Ele nu pot sa ne intimideze. Dimpotriva, aceste amenintari fara baza reala reconfirma faptul ca abordarea noastra, de intarire a securitatii NATO ca reactie legitima la atitudinea Rusiei in regiunea Marii Negre, este cea corecta”, a declarat Iohannis, marti, la deschiderea Programului „Securitate in Regiunea Marii Negre. Provocari comune, viitor sustenabil”.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat vineri Romania si Polonia ca s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse, deoarece gazduiesc elemente ale scutului antiracheta american, pe care Moscova il considera o amenintare, potrivit Reuters.

„Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea”, a declarat Vladimir Putin la Atena intr-o conferinta de presa, organizata in comun cu premierul grec, Alexis Tsipras. „In aceeasi situatie se afla si Polonia”, a continuat presedintele rus.

Vladimir Putin nu a specificat ce masuri concrete va lua Rusia, insa a subliniat ca nu va face primul pas si doar va raspunde la actiunile Washingtonului. „Nu vom actiona pana cand nu vom vedea rachete in zonele cu care ne invecinam”, a mai spus presedintele rus.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: