Iohannis a reusit sa salveze Armata de atacul borfasilor PSD. Decretul a fost publicat in Monitorul Oficial

politica

Decretul presedintelui Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului sefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciuca, a fost publicat, sambata, in Monitorul Oficial. Decretul nu este contrasemnat de catre premierul Viorica Dancila, mentioneaza news.ro.

Potrivit decretului, se prelungeste cu un an mandatul sefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciuca.

In decret se mentioneaza ca prelungirea mandatului s-a facut ”luand act de lipsa unei propuneri de numire, potrivit legii, in functia de sef al Statului Major al Apararii, retinand necesitatea asigurarii continuitatii conducerii Armatei, in conditiile in care mediul regional si international de securitate se afla in continua schimbare, avand in vedere rezultatul dezbaterilor din cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din 28 decembrie 2018”.

Presedintele Klaus Iohannis a atras atentia, vineri, ca publicarea decretelor, acte prevazute de Constitutie, in Monitorul Oficial „nu poate fi blocata sau cenzurata de institutiile cu atributii in aceasta procedura”. „Presedintele Romaniei atentioneaza ca intarzierea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Decretului nr. 1331/2018 referitor la prelungirea mandatului sefului Statului Major al Apararii si, implicit, impiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinte si atrage raspunderea juridica a tuturor persoanelor implicate”, a transmis Administratia Prezidentiala.

Presedintele Iohannis a anuntat, vineri, ca CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apararii pentru seful Armatei, situatie care a fost generata de incompetenta PSD. Presedintele a anuntat ca a semnat decretul de prelungire a mandatului de sef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciuca.

Ministrul Apararii, Gabriel Les, a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca presedintele Klaus Iohannis i-a spus ca propunerea pentru postul de sef al Statului Major al Armatei este nelegala, insa nu si de ce. Les a mai declarat ca nu stie care a fost argumentul legal pentru prelungirea mandatului generalului Ciuca, atat timp cat legea spune ca aceasta se face la propunerea ministrului Apararii, cu avizul premierului.

Premierul Viorica Dancila a declarat, la inceputul sedintei de Guvern, ca decretul semnat de catre presedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului sefului Statului Major al Armatei este nelegal si creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: