Iohannis revine in cazul Antena 3: „LEGEA trebuie aplicata. Nu sunt apropiat de acest trust de presa”

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat sambata ca toate speculatiile legate de afirmatiile sale in cazul Intact sunt fara suport real, el precizand ca a dorit sa atraga atentia ca este posibil sa fie afectata libertatea presei si ca a inteles „mesajul primit via Facebook”.

„In timp ce am negociat aici, la Bruxelles (…), in spatiu public de acasa din Romania a aparut o ingrijorare, o preocupare legata de o afirmatie pe care am facut-o in legatura cu o posibila evacuare a unei televiziuni. Am facut aceasta afirmatie miercuri fiindca atunci evaluarea mea a fost ca este posibil ca prin actiunea, asa cum a fost ea conceputa, sa fie afectata libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a parut ca trebuie atentionat. Ulterior, am aflat ca aceasta afirmatie a mea care a vrut doar sa atraga atentia ca este posibil sa fie afectata libertatea presei a fost interpretata in foarte multe feluri, poate si datorita faptului ca m-am exprimat foarte succint”, a spus Iohannis, la finalul Consiliului European de la Bruxelles.

El a precizat ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata.

„S-a vehiculat ideea ca mi-as fi schimbat abordarea, ca as fi apropiat de acest trust de presa, de aceasta televiziune, s-au facut fel si fel de supozitii ca as fi mai putin atasat de statul de drept. Toate aceste speculatii sunt fara niciun fel de suport real. Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta pentru ca Romania sa ramana un stat de drept. Este evident, si am spus acest lucru de nenumarate ori, ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata. Nu exista niciun fel de discutii aici. In acelasi fel insa sunt ferm convins ca dreptul la libera exprimare, dreptul la informare si libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri castigate la Revolutia din Decembrie ’89 si cred ca oricand apare posibilitatea ca acestea sa fie suprimate, nu neaparat dintr-o intentie, dintr-o abordare stangace cateodata, acest lucru trebuie atentionat”, a explicat statului.

Iohannis a subliniat ca nu este „apropiat de aceasta televiziune, de acest trust de presa”. „Poate unii sau altii isi amintesc ca dimpotriva in campania din noiembrie-decembrie 2014, campania media care s-a purtat accentele au fost tocmai de alta natura”, a adaugat el.

Seful statului a sustinut ca nu exista o intentie a sa de a apara pe cineva in fata legii si a afirmat ca a inteles „mesajul primit via Facebook”.

„Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe sa apar pe cineva in fata legii. Eu vreau sa se impuna legea si sper ca prin aceste cateva precizari am lamuri un pic mai bine situatia. In acelasi context, vreau sa spun ca am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook”, a mai spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: