„Iohannis, risc de securitate nationala”. Corlatean cere ca presedintele sa fie „pus sub interdictie”: „Acest personaj nu poate fi presedintele Romaniei”

politica

Senatorul PSD Titus Corlatean, vicepresedinte al Senatului, lanseaza un atac de o rara virulenta la adresa lui Iohannis sustinand ca presedintele „devine un risc de securitate nationala”. „Acest personaj nu poate fi presedintele Romaniei, mai ales intr-o situatie de criza”, a mai spus Corlatean.

”Cu siguranta, avem situatii diferite: sanatatea este atacata de Covid-19, iar societatea este atacata de PSD, a spus, printre altele presedintele Iohannis. Problema principala pentru Romania o reprezinta faptul ca pseudopresedintele numit Klaus Werner Iohannis este el cel atacat de o uriasa aroganta si, o spun foarte clar, ficatul domniei sale se hraneste cu foarte multa ura si obsesie de putere absoluta. Sunt boli extrem de grave si, in opinia mea, pseudopresedintele Romaniei, cunoscut, dealtfel, pentru atitudinile sale anti-romanesti, anti-nationale si anti-crestine, ar trebui pus sub interdictie democratica pentru ca devine un risc de securitate nationala prin tot ceea ce face, tot ceea ce spune, tot ceea ce disemineaza.

Domnia sa obisnuieste sa disemineze ura, venin si aroganta, ori acest personaj nu poate fi presedintele Romaniei, mai ales intr-o situatie de criza de care guvernul domniei sale pe care il patroneaza si pe care l-a patronat inclusiv atunci cand a furat in timpul pandemiei sau cand a furat alegerile impreuna cu camarazii lor din USR, este responsabil pentru criza de sanatate, economica si sociala in care se gaseste Romania. Nu e posibil ca, la 7 luni de la instaurarea starii de urgenta, dupa ce chiar domnia sa a negat gravitatea COVID-19, spunand ca este vorba despre o simpla raceala, situatia nu doar sa nu se amelioreze, dar sa devina foarte foarte grava.

Raspunsul pe care il da domnia sa este -alegerile trebuie sa aiba loc. Aceasta este obsesia sa, obsesia de putere absoluta, deci are o problema de absenta de gena democratica si, in acelasi timp, de o abundenta de aroganta care face foarte rau omenirii. Cred ca foarte multi romani regreta profund acum alegerea pe care au facut-o cei care l-au votat si pentru al doilea mandat”, a declarat pentru Corlatean pentru presa locala.

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, la Palatul Cotroceni, despre diferenta dintre abordarea politica si cea a autoritatilor, legata de combaterea pandemiei COVID-19.

„Sanatatea publica este amenintata de COVID-19, iar politica romaneasca este amenintata de PSD. Sunt doua pericole si trebuie sa ne adresam si intr-o parte si in cealalta parte. Dupa alegeri, este evident ca aceasta crestere a numarului de bolnavi ne ingrijoreaza mai mult decat alegerile care vor veni si trebuie sa luam masurile care se impun in prag de toamna, iarna, fiindca lucrurile probabil se vor complica odata cu venirea toamnei si cu vremea mai rece”, a afirmat seful statului, intr-o conferinta de presa.

Iohannis a vorbit despre diferenta dintre abordarea politica si cea a autoritatilor publice, in contextul pandemiei.

„Sa nu facem o confuzie intre abordarea politica, care este necesara, fiindca societatea merge mai departe. Noi nu vrem sa ne oprim undeva, in mijlocul bolii. Dar este clar ca abordarea politica este una, abordarea publica in situatia de pandemie trebuie sa fie una aplicata, care se bazeaza pe masurile propuse de experti”, a spus seful statului.

Totodata, Iohannis a afirmat ca „nu se poate astepta nimeni ca Guvernul singur sa stapaneasca epidemia”.

„Este o raspundere partajata – autoritatile au partea lor de raspundere, cu masurile, cu restrictiile, cu amenzile (…), dar fiecare dintre noi are raspunderea probabil mai mare, fiindca boala nu se raspandeste de la o autoritate la alta autoritate sau de la o institutie la o alta institutie. Boala se raspandeste de la om la om si de aceea raspunderea noastra individuala este foarte mare si nu este bine sa amestecam aceste lucruri”, a punctat Iohannis.

Presedintele a amintit de procesul prin care a trecut legea privind masurile ce pot fi luate de autoritati in pandemie.

„Cateodata politicienii se baga si unde nu trebuie si cu siguranta va amintiti ca PSD a tinut in Parlament, cateva saptamani, o lege care trebuia data urgent pentru a permite Guvernului sa ia masuri exact pentru ingradirea epidemiei”, a afirmat Iohannis.

Comentarii: