Iohannis: Romania sprijina ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeana

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca Romania sprijina ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeana.

„Am dorit prin prezenta mea la Kiev sa reafirm vointa de aprofundare a relatiilor noastre si sprijinul ferm al Romaniei pentru apropierea Ucrainei de Uniunea Europeana.

Atat dl presedinte Porosenko, cat si eu am apreciat cooperarea romano-ucraineana ca fiind una solida. Romania isi doreste sa fie un partener al Ucrainei si sa impartaseasca experienta si expertiza acumulata in procesul de pregatire pentru aderarea la Uniunea Europeana si la NATO”, a spus Iohannis, la Kiev, dupa intalnirea cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko.

El a aratat ca discutiile cu omologul sau ucrainean au vizat continuarea proceselor de reforma interna, in special prin consolidarea democratiei si a statului de drept.

„In acest demers pornim de la un angajament comun, o relatie de buna vecinatate si o regiune sigura si prospera. O asemenea evolutie este benefica cetatenilor Ucrainei si intregii regiuni consolidand stabilitatea in aceasta parte a Europei. Consideram ca, atunci cand exista vointa politica dublata de o preocupare reala si sincera pentru o buna si transparenta informare a cetatenilor nostri, provocarile pot deveni oportunitati”, a adaugat seful statului, citat de Agerpres.

El a reafirmat sustinerea Romaniei pentru suveranitatea, unitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei.

„Aceasta este evidenta nu numai la nivelul autoritatilor, ci si al societatii si opiniei publice din Romania. Asumarea Romaniei a rolului de natiune lider al fondului NATO de sprijin in domeniul combaterii amenintarilor cibernetice este doar un exemplu in acest sens”, a precizat Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza marti o vizita oficiala in Ucraina.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: