Iohannis s-a decis. Dancila poate sa faca dezbatere cu Mitraliera, Olguta, Stefanescu, mai putin cu el

politica

Seful de campanie al PNL pentru alegerile prezidentiale, Dan Motreanu, a declarat luni seara, dupa o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, ca nu ar fi oportuna o dezbatere cu Viorica Dancila, in asteptarea turului secund din 24 noiembrie. Anterior sedintei, seful statului a evitat sa dea un raspuns pe acelasi subiect, acuzand insa o „manevra” din partea PSD.

„Rezultate foarte bune si unde mai avem de muncit. Am facut o analiza privind strategia de campanie pentru urmatoarele doua saptamani. Pentru noi este foarte clar ca nu trebuie sa aiba loc dezbateri in turul al doilea, pentru ca din punctul nostru de vedere, democratia inseamna in primul rand intalnirea cu cetateanul. Mergem pe intalniri cu cetatenii. Din momentul cand va incepe campania vom avea intalniri cu organizatiile si cetatenii. Vom face si mitinguri. Nu cred ca vom avea mitinguri in Bucuresti. Preferam mai degraba mitinguri in judetele tarii”, a afirmat Dan Motreanu, la finalul intalnirii liberalilor cu Klaus Iohannis, luni seara la sediul PNL.

„Nicidecum, presedintele nu se teme de o confruntare. Din punctul nostru de vedere, credem ca cei doi candidati sunt bine cunoscuti, au avut functii executive in ultimii ani in Romania, activitatea lor, punctele lor de vedere sunt cunoscute si cred ca o confruntare nu isi are rostul in acest moment, in aceasta campanie, pentru ca nu aduce nimic in plus”, a raspuns el, intrebat de reporteri daca seful statului se teme de o dezbatere cu Viorica Dancila.

Acesta a adaugat ca presedintele a cerut o mobilizare mai mare fata de primul tur al prezidentialelor: „Din 47 de judete, punand aici si sectoarele Bucurestiului, am castigat totusi 37. Speram ca vom castiga cel putin 40”.

Motreanu a mai spus ca a sesizat „o mica demobilizare a alegatorilor nostri, avand in vedere ca domnul Klaus Iohannis se afla intr-o pozitie foarte buna si din acest motiv multi dintre alegatorii nostri au spus ca lucrurile sunt deja transate, ceea ce nu este asa”.

Intrebat daca „o Romanie normala” nu inseamna inclusiv dezbateri intre candidati, Motreanu a raspuns ca „democratia inseamna in primul rand intalnirea directa cu cetateanul”.

„Dezbaterea este si ea o forma a democratiei, face parte dintr-o campanie electorala sau nu, sunt foarte multe state unde nu au loc dezbateri intre candidati. Punctul nostru de vedere a fost de a-i sugera candidatului nostru sa continue acelasi tip de campanie, intalnirea directa cu cetatenii”, a mai spus el.

Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis vrea sa participe la dezbatere, Dan Motreanu a raspuns: „Nu. Presedintele a cerut parerea echipei de campanie si noi ne-am spus punctul de vedere”.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: