Iohannis a salvat Armata din ghearele PSD, nici CCR nu-l mai poate ajuta pe Dragnea. Mesaj transant adresat premierului Dancila

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referitor la prelungirea cu un an a mandatului sefului Statului Major al Apararii Nicolae Ciuca, ca, din punctul sau de vedere, nu poate fi sesizata Curtea Constitutionala pentru ca legea ii permite semnarea decretului de prelungire.

„Eu vad ca nu se poate sesiza CCR. Eu am semnat acel decret, fiindca asa imi permite legea. Legea spune clar mandatul Sefului de Stat Major poate fi prelungit. Sa vina cu o propunere serioasa nu are decat sa stea si sa se gandeasca. Eu nu pot sa stau fara sef al Armatei. Drept pentru care am prelungit pentru inca un an de zile mandatul generalului Ciuca, care a condus foarte bine Armata. Nu exista absolut niciun conflict si absolut nicio discutie pe aceasta tema”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Precizarile vin dupa ce premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, ca decretul pentru prelungirea mandatului sefului SMG, Nicolae Ciuca, semnat de presedintele Klaus Iohannis, nu respecta conditiile de legalitate si creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala.

Presedintele Klaus Iohannis a prelungit, cu un an, mandatul generalului Nicolae Ciuca in functia de sef al Statului Major al Apararii, dupa ce a respins in sedinta CSAT propunerea facuta de MApN pentru aceasta functie. Decretul de prelungire a fost publicat sambata in Monitorul Oficial, dupa o serie de controverse. Anterior Administratia Prezidentiala a acuzat intarzieri in publicarea decretului in Monitorul Oficial, precizand ca impiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinte si atrage raspunderea juridica a tuturor persoanelor implicate. Presedintia a amintit ca Monitorul Oficial al Romaniei este publicatia oficiala a statului roman, in care se publica actele prevazute de Constitutie, de Legea nr. 202/1998, precum si de alte acte normative.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: