Iohannis se implica direct in cazul Caracal. Le-a dat ordine clare ministrului de Interne si sefului STS

news

Presedintele Klaus Iohannis le-a cerut ministrului de Interne si directorului STS ca cercetarile in cazul de la Caracal sa fie desfasurate cu maxima celeritate, asteptand la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de marti o prima evaluare asupra situatiei, informeaza un comunicat transmis vineri seara de Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, presedintele Iohannis a avut in cursul zilei de vineri o serie de discutii telefonice cu ministrul de Interne, Nicolae Moga, precum si cu directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Ionel Sorinel Vasilca, „in legatura cu tragedia de la Caracal”.

„Presedintele Klaus Iohannis le-a cerut acestora ca cercetarile legate de acest caz extrem de grav sa fie desfasurate cu maxima celeritate si le-a transmis ca la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care va avea loc marti asteapta sa ii fie prezentata o prima evaluare asupra situatiei”, se precizeaza in comunicat.

Presedintele subliniaza ca demisiile tuturor celor care au gestionat gresit acest caz, cu urmari atat de dramatice, sunt „obligatorii”.

„Pentru garantarea sigurantei romanilor si pentru a preintampina situatii similare, demisiile nu sunt insa nici pe departe suficiente. Atat timp cat coruptia, incompetenta, promovarea pe alte criterii decat profesionalismul vor fi incurajate de unii decidenti politici, intreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal sa nu se mai repete, este esentiala si eliminarea acestor cauze profunde care au facut-o posibila”, se mai arata in comunicat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: