Iohannis se intalneste cu delegatia Comisiei de la Venetia. Iordache, atitudine batjocoritoare fata de expertii straini

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca la intalnirea cu delegatia Comisiei de la Venetia cu siguranta se va discuta si despre situatia Codurilor penale.

„Voi avea maine o intalnire cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, intalnire solicitata de cei din Comisie, si cu siguranta vom discuta si situatia Codurilor”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Potrivit agendei sefului statului, primirea delegatiei Comisiei de la Venetia va avea loc miercuri, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni.

Si ministrul demisionar al Justitiei, Tudorel Toader, se va intalni, in aceeasi zi, cu grupul de raportori ai Comisiei de la Venetia.

Comisia parlamentara speciala privind domeniul Justitiei a dat, marti, raport favorabil modificarilor la Codul de procedura penala, eliminand mai multe prevederi din forma initiala care au fost declarate neconstitutionale.

Alina Gorghiu a cerut o amanare pentru a astepta vizita Comisiei de la Venetia. ”Sa asteptam sa vina Comisia de la Venetia ca Mesia?”, a spus Iordache, sustinand ca reprezentantii Comisiei de la Venetia vin pentru a discuta despre legile Justitiei, nu despre codurile penale.
Propunerea Alinei Gorghiu a fost respinsa.

Miercuri, raportul comisiei urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, for decizional.

Mai mult despre: ,

Comentarii: