Iohannis se lauda: „Avem cel mai stabil, solid si performant guvern din ultimii destul de multi ani”. Nu vrea remanieri guvernamentale

politica

Presedintele Klaus Iohannis s-a laudat, joi, pentru decizia de a „incuraja” cooptarea PSD la guvernare, sustinand ca Romania are „el mai stabil, solid si performant guvern din ultimii destul de multi ani”.

„Atunci cand am incurajat formarea acestei coalitii lumea a crezut ca fac o greseala. Rezultatul este cel mai stabil, solid si performant guvern din ultimii destul de multi ani. Imaginati-va cum ar fi aratat Romania in perioada de razboi la granita, criza energetica, criza economica, inflatie cu un guvern subtire care se impune greu.

Cred ca nu stam rau in aceasta etapa, nu as recomanda niste evaluari acum in mislocul crizei. Daca unul sau altul dintre ministru nu performeaza, premierul are oricand la dispozitie texte  constitutionale sa solicite schimarea. Nu ctredd ca ne face bine o discutie care este mai bun ministru, care este mai slab ministru”, a declarat Iohannis.

Iohannis a mai spus ca singurul vinovat pentru cresterea inflatiei si a preturilor din Romania este Vladimir Putin. „Nu este cazul sa aruncam vina asupra Guvernului, Parlamentului sau a clasei politice, vinovat este Putin care a declansat acest razboi impotriva Ucrainei”, a subliniat Iohannis.

„Dati-mi voie sa raspund intr-un cadru un pic mai larg: Inflatia este doar un factor, un raspuns simplu: Da, am toata increderea ca Guvernul a luat si va lua masurile care se impun. Dar de ce am ajuns aici? Nu pentru ca cineva a lucrat prost sau nu si-a facut treaba. Aceste lucruri si crizele care urmeaza, pentru ca specialistii spun ca vor continua, pe plan global, toate acestea au o singura cauza: Razboiul lui Putin impotriva Ucrainei.

Sa fim realisti, crizele nu se vor termina maine si situatia complicata va continua. Iar guvernul isi face treaba, in anumite situatii se gasesc solutii. Nu este cazul sa aruncam vina asupra Guvernului, Parlamentului sau a clasei politice, vinovat este Putin care a declansat acest razboi impotriva Ucrainei.

Romanii sa stie ca acest guvern isi da silinta si a gasit solutii bune, se straduieste sa gaseasca solutii pentru a atenua impactul acestor crize succesive, pentru a face viata romanilor mai buna.

Sa fim putin mai atenti cum cheltuim, ce cheltuim, guvernul lucreaza la scheme de compensare. Acest razboi va crea in continuare crize, este bine sa judeci de doua ori inainte de a cheltui banii.

Nu incercati sa cautati vinovatii in Guvern, in Parlament, in politica, vina vine de la razboi”, a declarat Iohannis dupa ce a vizitat spitalul Colentina.

Mai mult despre:

Comentarii: