Iohannis si Ciolacu se declara „socati” in legatura cu impuscarea premierului Slovaciei: „Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca este socat sa afle ca premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost impuscat si a condamnat „cu fermitate astfel de acte extremiste”.

„Socat sa aflu de faptul ca prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost impuscat. Ii doresc insanatosire completa si rapida. Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste, care ameninta valorile noastre europene fundamentale”, a scris seful statului roman pe platforma X.

Si premierul Marcel Ciolacu s-a declarat „profund socat” de stirile care vin din Slovacia privind impuscarea prim-ministrului Robert Fico si i-a transmis omologului sau slovac cele mai sincere ganduri, subliniind ca autorii unor astfel de acte trebuie trasi la raspundere.

„Profund socat de stirile care vin din Slovacia. Ii transmit cele mai sincere ganduri primului ministru slovac Robert Fico. Asemenea acte extreme nu au nicio justificare, iar autorii trebuie trasi la raspundere”, a transmis Marcel Ciolacu, miercuri, intr-o postare pe pagina sa de X.

Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost ranit prin impuscare miercuri, dupa o reuniune guvernamentala desfasurata in afara capitalei Bratislava, in orasul Handlova, relateaza agentiile Reuters si TASR.

Potrivit unui reporter al agentiei slovace TASR, mai multe focuri de arma au fost trase la locul atacului, iar autorul acestuia a fost arestat. Zona din fata Casei de Cultura din Handlova, unde s-a desfasurat reuniunea guvernului, a fost evacuata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: