Iohannis si Citu anunta ca vom avea un Paste fara probleme si fara declaratie. Ambii au dat asigurari BOR

news

Premierul Florin Citu a declarat miercuri ca noaptea Pastelui va fi fara niciun fel de probleme, mentionand ca nu se va interveni in modul de desfasurare a slujbelor religioase, iar circulatia va fi permisa fara declaratie, dar trebuie respectate regulile privind purtarea mastii, distantarea sociala.

„Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte. Din punctul nostru de vedere, ne intereseaza doar respectarea regulilor pe care le avem: masca, distantarea sociala si dezinfectant. Vom fi doar sa sustinem, dar modul in care se desfasoara slujbele – nu intervenim asupra acelui mod. Deci, in acea noapte, din punctul nostru de vedere, este important sa pastram aceste reguli.

Am primit si de la Patriarhia Romana un set de recomandari, le luam in calcul. Au fost acolo si colegii mei si eu cred ca lucrurile sunt foarte clare si cu siguranta vom avea o noapte a Pastelui fara niciun fel de probleme”, a afirmat Citu dupa sedinta de guvern.

El a precizat ca in noaptea de Inviere nu este nevoie de declaratie pentru a circula, dar restaurantele si toate celelalte localuri raman inchise.

„Pentru nimeni nu e nevoie de declaratie. (…) In afara de circulatie, totul este inchis, restaurante. In ceea ce priveste circulatia, nu este nevoie de declaratie. Este o noapte speciala si ar trebui sa ramana asa”, a mai spus Florin Citu.

Premierul a adaugat ca le-a multumit reprezentantilor cultelor pentru implicarea in campania de informare cu privire la vaccinare si a cerut in continuare sustinerea pentru accelerarea imunizarii.

„Ca sa avem parte de sarbatori pe viitor fara masca, fara distantare sociala, e important sa avem o campanie de vaccinare de succes”, a mai afirmat Citu.

Iohannis: Nu ne amestecam in cum sunt organizate slujbele

Si Klaus Iohannis a vorbit astazi despre noaptea de Paste. El a subliniat ca autoritatile nu se amesteca in felul in care vor fi organizate slujbele.

„Ne pregatim cu totii de marea sarbatoare a Invierii Domnului si vreau sa ne pregatim foarte bine, nu doar acasa, ci vreau sa ne pregatim foarte bine in societate. Si, pot sa va spun, de pe acum, cateva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentantii Bisericii, in special cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe. In noaptea de Inviere, restrictiile de circulatie se ridica, asadar crestinii vor putea sa participe la slujbele de Inviere.

Nu vor trebui sa completeze declaratii, vor merge, pur si simplu, la Biserica. Deci, repet, in noaptea de Inviere, fiecare crestin poate sa mearga la Biserica daca doreste. Biserica va organiza slujba asa cum este datina. Nu ne amestecam in felul in care vor fi organizate slujbele la Biserica. Stim cu totii ca prima parte a slujbei se tine afara, dupa care o parte intra in Biserica. Crestinii merg la Biserica sa ia lumina, sa ia Pastele si eu imi doresc, si asa vom organiza lucrurile, ca totul sa se desfasoare in liniste si in buna randuiala”, a afirmat Iohannis.

Presedintele a amintit ca aceste lucruri sunt deja prevazute in Hotararea de Guvern privind starea de alerta care este in vigoare si a adaugat ca nu vor exista modificari in aceste reglementari.

„Deci, nu vor fi restrictii suplimentare in noaptea de Inviere, dimpotriva, in noaptea de Inviere, vor fi mai putine restrictii, fiindca ne dorim ca oamenii sa poata merge la Biserica”, a transmis seful statului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: