Iohannis si-a incarcat arma. Este gata sa ia decizia care va spulbera odata pentru totdeauna actiunile anti-justitie ale PSD

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, de la Viena ca este posibil ca in perioada urmatoare sa fie declansat un referendum pe justitie, asa cum i-au solicitat mai multe organizatii civice.

„Cu siguranta, despre acel referendum, o sa mai vorbim”, a declarat Iohannis, la Viena.

Presedinte Klaus Iohannis a anuntat ca va participa la sedintele de guvern, ca urmare a ”dorintei premierului de colaborare”. El a mai spus ca o OUG pe amnistie si gratiere ar fi ”o eroare foarte grava pentru Romania”.

„Am solicitat agenda. Cred ca trebuie sa vedem lucrurile un pic in perspectiva. Ne pregatim pentru presedintie . Chiar daca suntem pregatiti lucrurile nu sunt deloc simple. De de alta parte, am constat din partea dna premier o dorinta de colaborare, ca sa zic asa. In repetate randuri, m-a invitat sa colaboram. Iata ca voi colabora. Voi participa la sedintele de guvern”, a declarat Klaus Iohannis.

El a criticat intentia liderilor PSD sa promoveze o ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere.

”Ar fi o eroare grava. O astfel de OUG pe amnistie si gratiere ar fi o eroare foarte grava pentru Romania”, a apreciat seful statului.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului Romaniei, Vasilica-Viorica Dancila, prin care ii solicita agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului, dupa ce ministrul Justitiei a afirmat ca la PSD s-a agreat ca amnistia si gratierea vor fi ultima solutie.

”Stimata doamna Prim-ministru, in vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului. Invederez ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Guvernului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: