Iohannis si-o aduce consiliera pe Luminita Odobescu. Aceasta a votat impotriva lui Kovesi, in Consiliul UE, la ordinul Vioricai Dancila

politica

Luminita Odobescu va deveni consilier al presedintelui Klaus Iohannis, au anuntat miercuri surse politice. La ordinul premierului Dancila, Odobescu a votat, in septembrie 2019, in calitate de ambasador al Romaniei la UE, impotriva candidaturii Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

Miercuri, seful statului a semnat decretele de rechemare a cinci ambasadori romani, intre care se numara si Luminita Odobescu, sef al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Pe 26 octombrie, Iohannis a semnat decretul privind eliberarea la cerere din functia de consilier prezidential a lui Leonard Orban, la data de 1 noiembrie, in vederea pensionarii. Leonard Orban era consilier prezidential pe domeniul afaceri europene.

Citeste si: Dancila, model pentru ambasadoarea Romaniei la UE. Luminita Odobescu pronunta „PRESEDENTIE”, la fel ca analfabeta din fruntea guvernului

Luminita Odobescu a fost un fidel executant al ordinelor venite de la Palatul Victoria in timpul Regimului PSD. In cadrul Consiliului UE, ea a votat impotriva candidaturii Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

„Am spus si repet acest lucru. Nu sustinem un mandat pentru Laura Codruta Kovesi. Nu sustinem acest mandat pentru ca mi se pare o abordare fireasca, atunci cand exista suspiciuni asupra unui om, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa lamureasca aceste lucruri si pe urma sa ocupe aceasta functie. Imi mentin pozitia pe care am avut-o”, a declarat premierul PSD Viorica Dancila in septembrie 2019.

Intrebata cum va vota Luminita Odobescu, ambasadorul Romaniei la UE, Viorica Dancila a fost categorica: „Am spus: impotriva”.

Iohannis a transmis insa atunci ca i-a comunicat Luminitei Odobescu ca el, in calitate de sef al statului, o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european.

Mai mult despre:

Comentarii: