„Iohannis si PNL sa vina alaturi de PSD”. Delir agramat al soferului Serban Nicolae

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae le solicita presedintelui Klaus Iohannis si premierului Ludovic Orban sa „vina alaturi de PSD”. El a publicat un mesaj, cu virgula intre subiect si predicat, in care cere PNL sa isi aduca „specialistii” alaturi de „efortul pozitiv” al PSD.

„APEL CATRE IOHANNIS SI PNL. In situatie de criza, actiunile puterii executive, sunt haotice, politicianiste, iresponsabile si deosebit de periculoase.

Avem gestul las, de tradare a romanilor, comis de Costache, care a fugit de pe frontul epidemiei. Il anunt ca nu va scapa de dat socoteala! Avem topaiala de imagine si topaiala fiscal-bugetara, cu pasarea raspunderii intre Iohannis, Orban, Citu si ceilalti, cu masuri anuntate dar neconcretizate, intarzieri inexplicabile, carpeli si arogante inacceptabile! Astazi, in Senat, ordinul la PNL a fost sa se faca de ras, sa se incurce in proceduri, in speranta blocarii Parlamentului. N-au reusit si nu vor reusi. Suntem in stare de urgenta!

Noi, cei de la PSD, ne-am tinut de cuvant! Am propus si vom mai propune masuri urgente, la nivel legislativ, vitale in lupta cu epidemia si pentru combaterea efectelor negative, sociale si economice, generate de criza. Nu pentru imagine, nu pentru calcule electorale sau politice. Stimati colegi de la PNL, daca aveti specialisti, daca aveti oameni responsabili si de buna credinta, daca aveti solutii, veniti alaturi de PSD si de toate celelalte forte politice care au inteles imperativul acestor zile! Contribuiti pozitiv la efortul pe care il face intreaga societate romaneasca!

Partidul Social Democrat ramane partidul tuturor romanilor. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, spune Serban Nicolae intr-o inregistrare postata pe Facebook.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anuntat joi ca 2.000 de kituri care permit testarea a 200.000 de persoane au ajuns la Bucuresti si a subliniat ca este absolut necesar ca intreaga activitate de distribuire sa o faca Ministerul Sanatatii.

„Am fost personal sa verific si sa pipai cele 2.000 de kituri de testare, care vor asigura, conform specificatiilor tehnice, posibilitatea de a testa pe Real Time PCR 200.000 de cetateni romani. Marfa a ajuns in Bucuresti. (…) Kiturile de testare nu pot sa opereze chiar pe toate tipurile de PCR, dar aici echipa tehnica pe care o coordoneaza domnul secretar de stat Baciu are toate detaliile tehnice si stie cu precizie. Nu asteptam sa se faca contracte cu 100 de contractori. (…) Este absolut necesar ca intreaga activitate de distribuire a kiturilor de testare sa o faca Ministerul Sanatatii, in urma achizitionarii tuturor kiturilor de testare. De asemenea, va rog sa aveti grija si privitor la recoltoare. Ca degeaba avem PCR-uri, kituri de testare, daca nu avem recoltoare. Deci si aici trebuie sa asigurati tot necesarul, astfel incat sa putem sa crestem capacitatea de testare”, a declarat premierul, in debutul sedintei de Guvern.

El a mentionat ca Ministerul Sanatatii va decide modul in care vor fi utilizate aceste teste, in functie de informatiile din fiecare judet si de reteaua de PCR-uri (sistem de detectare moleculara – n.r.). In acest sens, a precizat ca 20 de PCR-uri noi urmeaza sa fie puse in functiune saptamana viitoare.

„Sunt 10 PCR-uri noi, donatie de la Crucea Rosie. In cursul ultimelor doua zile, au mai fost evaluate un numar mare de centre care detin PCR. Numai astazi au fost trimise spre aprobarea unui grup tehnic de experti un numar opt. Ieri au fost aprobate opt centre, au un aviz tehnic de bio-securitate si juridic. Urmeaza a fi incluse in lista, la sfarsitul zilei de azi, cel tarziu maine”, a precizat Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Mai mult despre:


Comentarii: