Iohannis si sotia sa, prezenti duminica la Sibiu la inaugurarea Bisericii Evanghelice dupa ce a fost renovata – Video

news

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, sunt prezenti duminica la slujba de la Biserica Evanghelica din municipiul Sibiu, cu aceasta ocazie avand loc si inaugurarea lacasului de cult dupa renovare.

„Ne bucuram mult ca, dupa patru ani de renovare, astazi lucrarile de renovare se apropie de sfarsit si putem inaugura deja biserica noastra. Am avut noroc cu o donatie destul de consistenta din partea unui enorias din Germania si cu multe alte donatii care au contribuit la aceasta renovare, partea cea mare a putut veni dintr-un proiect european. Proiectul acesta este peste 21 de milioane de lei. Invitam pe toata lumea, incepand chiar de astazi, sa viziteze biserica. Vor fi ghizi care ii conduc”, a declarat duminica prim-preotul Bisericii Evanghelice, Killian Dorr, citat de Agerpres.

El a spus ca l-a invitat pe presedintele Klaus Iohannis la slujba de inaugurare, pentru ca este membru in parohia sa.

Noutatea consta in faptul ca, in urma renovarii, „unele vestigii arheologice sunt marcate in pardoseala si unele si mai importante sunt prezentate sub o sticla in situ”.

Biserica Evanghelica este una dintre cele mai impresionante cladiri gotice din Transilvania. A fost ridicata in secolul XIV, pe locul unde exista o veche biserica inca din secolul XII.

Mai mult despre:

Comentarii: