Iohannis il spulbera pe Ponta in Parlament: „In Romania puternica a avea o functie nu este un privilegiu personal”

news

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut un discurs in fata parlamentarilor referitor la Strategia Nationala de Aparare a Tarii. El a facut si o aluzie foarte transparenta referitoare la refuzul premierului de a demisiona, spunand ca „e normal sa ai un minimum de decenta in politica si sa faci un pas in spate atunci cand afectezi imaginea propriei tari”.

„Marele pacat al ultimilor 25 de ani a fost confuzia dintre persoane si institutii sau functii. Atunci cand vin in fata dumneavoastra si spun ca Parlamentul trebuie sa lase justitia sa-si faca treaba, nu o fac ca individ, in nume propriu si nu ma adresez unor persoane particulare. O fac in calitate de Presedinte, care are o raspundere si vorbesc reprezentantilor unei alte institutii.

In Romania puternica a avea o functie nu este un privilegiu personal, ci o responsabilitate care implica o conduita, iar oamenii politici, mai ales la cel mai inalt nivel, inteleg ca nu se reprezinta pe sine. Comportamentul fiecaruia dintre noi implica o tara intreaga, imaginea ei in Europa si in lume, iar fiecare gest are consecinte politice si impact public.

Am spus la inceput ca Romania isi va gasi treptat acea stare in care e normal sa respecti legea, in care e normal sa ai un minimum de decenta in politica si sa faci un pas in spate atunci cand afectezi imaginea propriei tari, in care e normal sa separi institutiile de persoane particulare. Indiferent cat de mult ii rezista unii acum, suntem deja pe acest drum, iar acest moment nu va intarzia sa vina. Pentru ca asta isi doresc oamenii de la noi si asta inseamna sa fim o tara puternica in Europa si in lume”, a declarat Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: