Iohannis se pune STAVILA actiunilor din Parlament ale penalilor. Ce are de gand sa faca

news

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat din nou, intr-un interviu acordat televiziunii germane ARD, importanta luptei anticoruptie si a atacat intentiile parlamentarilor de a modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

„Cred ca tentativele de modificare a legilor existene nu sunt deloc binevenite. In aceasta faza nu trebuie umblat la legi. Voi incerca sa ma exprim si public impotriva acestor initiative, ceea ce am si facut deja. Dar exista si multe alte instrumente la indemana presedintelui pentru a stopa astfel de actiuni sau, in cel mai rau caz, de a le amana pana cand pagubele sunt minimizate. Orice lege poate fi retrimisa in Parlament pentru rediscutare, iar daca acest pas nu functioneaza, am si posibilitatea de atacare la Curtea Constitutionala.

Iau in considerare foarte serios aceasta posibilitate pentru ca nu vreau ca modificarea legilor sa aiba loc in aceasta faza intensa a combaterii coruptiei. Peste cativa ani, cand sper ca numarul cazurilor de coruptie sa se reduca dramatic, atunci se poate disucta despre modificarea legilor, dar doar atunci cand practica va arata ca o modificare este necesara”, a declarat Iohannis, citat de hotnews.ro.

„Combaterea coruptiei nu este un hobby de-al meu sau al altora care vor asta neaparat, ci o necesitate in Romania, daca vrea sa se dezvolte mai departe”, a mai spus Iohannis in interviul acordat ARD. ”Romania se gaseste, in acest moment, intr-o faza intensa a combaterii coruptiei. Si asta nu e usor nici pentru tara, nici pentru procurori si, bineinteles ca nu e usor nici pentru politicienii care nu vor ca unele lucruri sa iasa la lumina. De cativa ani avem in Romania o combatere a coruptiei relativ eficienta”, a subliniat Iohannis.

Presedintele a explicat ca „lupta impotriva coruptiei este una din prioritatile mele, am anuntat asta si in campania electorala. Drept urmare, intensitatea combaterii coruptiei a crescut. Depinde acum pe cine intrebati apropo de lupta impotriva coruptiei, pentru ca politicienii se arata des nemultumiti de intensitatea acestor actiuni. Oamenii insa sunt multumiti ca, insfarsit, cineva face actiuni eficiente pentru combaterea fenomenului pe termen scurt, si, pe termen mediu si lung, sa il anihileze”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: