Iohannis stie situatia reala, PSD va iesi mort dupa ziua de 26 mai. Peste o luna vom avea o noua guvernare

opinii

Declaratiile foarte transante ale lui Klaus Iohannis de joi seara arata ca presedintele stie foarte bine care este situatia reala a PSD in randul electoratului. Partidul lui Dragnea va cunoaste o infrangere zdrobitoare, poate cea mai umilitoare din istoria sa.

Presedintele Iohannis nu s-a aventurat niciodata in declaratii riscante sau aventuroase. Atitudinea sa prudenta a fost de nenumarate ori criticata ca lipsa de curaj sau absenta motivatiei sau chiar lene. In calitate de sef al statului, este cert insa ca Iohannis are o fotografie exacta in orice moment asupra pulsului real al societatii in legatura cu evenimentele politice. In plus, mostenirea culturala, de sas ardelean caruia ii repugna vorbele goale si circul gratuit, l-au facut sa reactioneze ponderat, determinand nu de putine ori chiar si dezamagirea multor sustinatori inflacarati.

Stiind deci ce se intampla cu adevarat in societate, Iohannis a preferat o pozitie echilibrata, asteptand momentul in care minoritatea care vede clar abuzurile PSD va deveni majoritate. Declaratiile transante de joi seara ale presedintelui arata ca s-a ajuns la aceasta situatie. Acum Iohannis este sigur nu numai ca referendumul pe justitie va avea succes ci si ca PSD va avea parte de o infrangere dezastruoasa.

„Daca romanii vin la vot si spun ca nu sunt de acord cu PSD noi avem un mandat sa actionam, imediat, a a doua zi”, a spus raspicat presedintele. Un mandat care nu inseamna nimic altceva decat schimbarea actualei guvernari. Nu este cert cum va reusi Iohannis sa forteze evacuarea Palatului Victoria de plosnitele PSD si ALDE insa el a tinut sa dea asigurari: „Exista solutii, cai democratice, stiu care sunt solutiile, cum sa le pun in practica. Dar in tot acest demers am nevoie de votul romanilor”.

Este pentru prima data de la inceputul acestei guvernari abuzive instaurate de Liviu Dragnea cand presedintele afirma atat de clar si distinct ca poate si va actiona pentru schimbarea puterii. Iohannis nu este nici Dragnea, nici Tariceanu, nici Basescu, sa arunce cu vorbe pentru a provoca emotie gratuita in scopuri electorale. Si in niciun caz nu si-ar permite asa ceva cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale. Presedintele si-a asumat raspicat o misiune fiind convins ca o va duce la bun sfarsit, aceea de a aduce un alt guvern dupa alegerile din 26 mai.

Mai mult despre: ,

Comentarii: