Klaus Iohannis a suspendat sedinta CSAT. Comunicatul Administratiei Prezidentiale

politica

Presedintele Klaus Iohannis a suspendat sedinta CSAT, decizia fiind luata dupa aproape cinci ore de discutii. Dezbaterile vor fi reluate pe 19 decembrie.

„​Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care a avut loc marti, 11 decembrie a.c., a fost suspendata de catre Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, avand in vedere faptul ca ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apararea tarii si securitatea nationala, fapt care a generat discutii prelungite. Drept urmare, Presedintele Romaniei a decis reluarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Saptamana trecuta, Administratia Prezidentiala anunta ca pe ordinea de zi a CSAT se vor afla subiecte referitoare la planul de inzestrare a Armatei Romaniei pentru perioada 2019 – 2028, programul de activitate al Consiliului pentru anul viitor, planul de intrebuintare a Fortelor Armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in 2019, precum si Planul National de Prioritati Informative pentru 2019.

„In cadrul sedintei Consiliului vor fi analizate si alte tematici de actualitate din domeniul securitatii nationale”, preciza Administratia Prezidentiala saptamana trecuta.

La sedinta de marti au participat premierul Viorica Dancila, ministrul Apararii, Gabriel Les, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ministrul Economiei, Niculae Badalau, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, seful Statului Major al Apararii, Nicolae Ciuca, consilierul prezidential Ion Oprisor si secretarul CSAT Mihai Somordolea. Directorul SIE, Gabriel Vlase, nu a participat la reuniune, el fiind inlocuit de un adjunct.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: