Iohannis tace si FACE. Ce surpriza le pregateste politicienilor, mai ales PSD-ului, dupa alegerile din toamna

politica

Laurentiu-Mihai Stefan, consilierul pe politica interna al lui Klaus Iohannis, a declarat ca nu este exclusa numirea unui alt premier tehnocrat dupa alegerile legislative din toamna, in conditiile in care niciun partid nu va castiga o majoritate care sa ii permita sa formeze guvernul.

Principalele partide, PSD si PNL, vor obtine fiecare 32%-35% din voturi la alegerile din toamna, a spus Laurentiu Stefan la Reuters Eastern Europe Investment Summit, citat de hotnews.ro. Prin urmare, nu vor putea sa guverneze singure. Potrivit consilierului prezidential, nici macar o alianta a social-democratilor cu doua partide mai mici nu va atinge pragul de 50% necesar pentru a propune un premier care sa treaca de votul Parlamentului.

In aceste conditii, Stefan spune ca nu exclude numirea unui nou premier tehnocrat. „Evident, presedintele va cauta un prim-ministru. Vom vedea daca acesta este un premier politic sau unul cu o scurta cariera politica, sau chiar un tehnocrat… inca sunt multe semne de intrebare”, a declarat Laurentiu Stefan.

Intrebat daca Dacian Ciolos ar putea ramane in postul de premier, Stefan a declarat:

„Este o valoare pentru politica romana. Vorbind la nivel foarte abstract, cred ca Romania si partidele romane ar putea avea o sursa valoriasa daca se decide sa intre in arena (dupa alegeri).”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: