„Iohannis trebuie sa-l desemneze”. Dancila ii cere presedintelui sa-l numeasca premier pe Pricopie

politica

Viorica Dancila i-a solicitat lui Klaus Iohannis, miercuri, sa il instaleze ca premier pe Remus Pricopie, in cazul in care PSD si Pro Romania construiesc o majoritate in jurul acestuia.

”In momentul in care PSD si PRO Romania fac o majoritate, Iohannis trebuie sa desemneze un premier de la ei. Am vazut ce s-a intamplat astazi si ieri cu cele 25 de OUG, am vazut cum a condus tara in cele trei luni. Ca sa pui pe cineva care a dat dovada de atata incompetenta mi se pare ca incerci sa fortezi alegerile anticipate si ca incerci sa obtii avantaje politice, nu sa guvernezi pentru romani. Sper ca presedintele sa respecte majoritatea PSD – Pro Romania”, a declarat Dancila la Antena 3.

Dancila a mai spus ca Ciolacu nu a discutat cu ceilalti lideri ai PSD propunerea ca Pricopie sa fie premier.

”Sunt convinsa ca va exista un CEx convocat de presedintele Ciolacu si vom discuta despre ce va urma. Referitor la alegerile anticipate, nu este vorba de avantaj, nu consider ca trebuie sa ne raportam la avantajul politic, ci ceea ce ii avantajeaza pe romani. Anticipatele arata ca nu avem stabilitate, vom intra in procedura de deficit excesiv incepand cu luna martie. Eu cred ca este mai important sa vedem cum putem reglementa situatia. Remus Pricopie este o propunere care a fost discutata de cei doi lideri politici, important este sa venim cu o propunere, sa venim cu un guvern cu un program de guvernare bun pentru Romania”, a mai spus Dancila.

Marcel Ciolacu si Victor Ponta au anuntat, miercuri seara, ca il propun ca premier pe Remus Pricopie.

„Astazi impreuna am reusit sa indepartam Guvernul Orban si cred ca au castigat romanii. Democratia si sanatatea romanilor cred ca sunt mai sigure. Scorul de 261 de voturi este impresionant, cati oameni au putut sa voteze indepartarea guvernului.

Am avut o discutie cu Ponta si am decis sa mergem impreuna cu o singura nominalizare la Cotroceni in persoana domnului Remus Pricopie. Este rectorul SNSPA, un pro-european si pro-american convins. A fost ministru al Educatiei in guvernul Ponta si a fost un ministru foarte bun”, a anuntat Ciolacu, miercuri seara.

„Cu siguranta domnul Iohannis nu are nimic impotriva lui, a avut dezbatere la SNSPA. Nu este din echipa lui Dragnea, nu este nici ciuma rosie”, a completat Ponta.

Ciolacu si Ponta au mentionat ca PSD si Pro Romania au facut astfel un prim pas spre o alianta electorala.

Mai mult despre: ,


Comentarii: