Iohannis are un mesaj transant pentru Dragnea, dupa ce seful PSD i-a cerut sa-i dea raportul inainte si dupa participarea la reuniunile Consiliului European

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca va evalua solicitarea de a cere mandat in privinta participarii la reuniunile Consiliului European, informeaza Agerpres.

„Voi evalua aceasta chestiune, dar in privinta informarii ar fi bine sa mai citeasca un pic legea si sa se informeze de la sursa primara”, a spus Iohannis, la Sofia, intrebat cu privire la declaratia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, conform careia seful statului ar trebui sa ceara un mandat Parlamentului privind participarea la reuniunile Consiliului European.

Liviu Dragnea considera ca seful statului ar trebui sa aiba „macar o consultare” cu Guvernul si Parlamentul inaintea reuniunilor Consiliului European.

Potrivit liderului PSD, la reuniunile Consiliului European se discuta despre chestiuni care tin foarte mult de economia Romaniei, de masuri economice, de masuri care sunt in zona guvernamentala si unele in zona parlamentara.

„Noi stam tot timpul si presedintele merge tot timpul la astfel de intalniri, iar noi incercam sa facem analize, evaluari, consultam oameni cu calitati extrasenzoriale – domnule, cam ce spune, cam ce ar putea sa spuna, poate reusim sa aflam cam ce gandeste, ca poate se intoarce si noi trebuie sa luam niste decizii si nu stim, ca nici dupa ce se intoarce nu aflam. Este un fel de lup moralist. Daca notiunea de mandat pe care ar trebui sa il ceara de la inaltimea functiei respective este prea mult, ar trebui macar o consultare. (…) Atunci e bine sa te consulti cu un Guvern, cu un Parlament, pentru ca acolo trebuie sa vorbesti ceva sau daca mergi sa nu vorbesti, atunci este de inteles’, a declarat, miercuri, Dragnea, la Parlament, intrebat daca seful statului ar trebui sa ceara mandat inaintea reuniunilor Consiliului European.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: