Iohannis, vizita la Institutul Clinic Fundeni: ”Iata cat de multe lucruri se pot face printr-un parteneriat autentic”

news

Presedintele Klaus Iohannis a vizitat, duminica, Institutul Clinic Fundeni si a afirmat ca a dorit sa transmita aprecierea sa medicilor de terapie intensiva. ”Numarul de decese provocate de acest virus necrutator este in continuare prea mare”, a afirmat seful statului.

”Am tinut sa vin astazi aici pentru a le transmite medicilor de terapie intensiva ca efortul lor este apreciat si, cel mai important, salveaza vieti”, a transmis seful statului, la finalul vizitei.

”Numarul de decese provocate de acest virus necrutator este in continuare prea mare. La fel, presiunea pe sectiile de ATI se mentine la cote foarte ridicate si de aceea am hotarat impreuna cu Ministerul Sanatatii sa intensificam eforturile pentru cresterea capacitatii acestor sectii la nivel national”, a declarat seful statului.

Klaus Iohannis a dat ca exemplu ansamblul modular din curtea Institutului Fundeni in ceea ce priveste adaptarea, sustinand ca acesta este ”un foarte bun exemplu de adaptare la necesitatile” situatiei actuale.

”La initiativa acestor medici dedicati muncii lor a fost amenajat acest spatiu cu multipla utilitate, atat de triaj pentru pacientii aflati in stare critica, infectati cu SARS-CoV-2, in asteptarea rezultatului testarii cat si tratament pentru pacientii in stare grava, in conditiile cresterii necesarului de locuri la ATI. Containerul este dotat cu toata aparatura necesara, vorbim de paturi, ventilatoare si injectomate si are la acest moment toate avizele necesare functionarii, fiind deservit de medicii spitalului Fundeni pe care ii felicit pentru ca au facut posibil sa avem un astfel de spatiu”, a mai declarat seful statului.

Presedintele a vizitat si sistemul modular pentru copiii cu afectiuni oncologice, cu paturi de spitalizare de zi, care a fost realizat in urma unei colaborari intre spitalul public, ONG-uri si mediul privat.

”Iata cat de multe lucruri se pot face printr-un parteneriat autentic si sunt convins ca vom vedea tot mai des astfel de initiative de succes. Vreau sa le multumesc tuturor celor care sprijina activitatea medicilor in aceste conditii grele de pandemie”, a mai declarat Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: