Ionel Arsene a fost bagat in arest preventiv in Italia. Avocatul lui Bica nu l-a ajutat prea mult

news

Ionel Arsene, fostul presedinte al Consiliului Judetean Neamt, a fost arestat preventiv in Italia au decis magistratii italieni, deoarece exista riscul ca in asteptarea procesului de extradare acesta sa fuga.

Pentru ca el sa fie adus inapoi, trebuie ca un judecator din Italia sa decida acest lucru.

Citeste si: Surse: Arsene are acelasi avocat ca Alina Bica. Fostul baron PSD s-a predat la Bari, unde se afla si Bica

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Brasov, la 6 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Initial, in aprilie 2022, Arsene primise la instanta de fond (Tribunalul Brasov) o condamnare de 8 ani si 4 luni, pedeapsa scazuta vineri de Curtea de Apel Brasov la 6 ani si 8 luni.

CA Brasov a mai decis confiscarea de la seful CJ Neamt a sumelor de 80.000 euro si 80.000 lei.

Ca pedeapsa accesorie, Ionel Arsene nu are mai are dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a alege si dreptul de a ocupa o functie de conducere sau de a exercita atributii de conducere in cadrul vreunui partid, formatiune sau alianta politica din Romania pe o perioada de cinci ani dupa ce executa condamnarea.

Ionel Arsene a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in anul 2018, pentru trafic de influenta, infractiune savarsita in 2013, in perioada cand acesta era deputat.

Conform DNA, in cursul anului 2013, Ionel Arsene, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene Neamt a PSD, ar fi primit de la o persoana (martor in cauza) suma de 100.000 euro, pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Concret, Ionel Arsene s-a inteles cu Gheorghe Stefan, zis „Pinalti”, fost primar al municipiului Piatra Neamt, pentru a „scapa” de presedintele CJ Neamt de la acea vreme, Culita Tarata.

Gheorghe Stefan i-ar fi dat lui Arsene 100.000 de euro, bani care trebuiau sa ajunga la seful ANI, in schimbul declararii lui Culita Tarata in stare de incompatibilitate si conflict de interese. Arsene a primit banii intr-un restaurant din Bucuresti.

Intelegerea dintre cei doi nu a fost respectata, astfel incat Gheorghe Stefan si-a cerut banii inapoi, insa nu i-a primit, astfel incat el l-a denuntat pe Arsene la DNA.

Ulterior, Arsene i-a propus lui Gheorghe Stefan sa-i dea o parte din bani sub forma unui contract de construire a unei scoli intr-o comuna din Neamt, contract atribuit unui apropiat al lui „Pinalti”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: