Ionut Cristache (TVR), aplaudat de Lia Olguta Vasilescu. Atac la adresa lui Klaus Iohannis pe tema noilor procurori-sefi

news

Ionut Cristache, realizator al emisiunii Romania 9 de la postul public de televiziune, a stranit admiratia Liei Olguta Vasilescu dupa ce l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca a ajuns la etapa “Procurorii Mei si Sefii Mei de Parchete”.

„Dupa ‘Mandatul Meu’, ‘Serviciile Mele’, ‘Guvernul Meu’, ‘Ministrii Mei’ astazi s-a incheiat etapa ‘Procurorii Mei si Sefii Mei de Parchete’! Urmeaza ‘Parlamentul Meu’ si, in final, ‘Romania Mea’! #RomaniaNormala”, a scris Cristache pe Facebook.

Postarea lui Cristache, fost angajat la Antena 3, a fost preluata si de Lia Olguta Vasilescu, unul dintre cei mai retrograzi politicieni ai PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Gabrielei Scutea, pe o perioada de trei ani, anunta Administratia Prezidentiala.

De asemenea, seful statului a semnat decretele pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Crin-Nicu Bologa, pe o perioada de trei ani si pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a Elenei-Giorgiana Hosu, pe o perioada de trei ani.

Pe 14 februarie, Sectia pentru procurori a CSM a anuntat ca i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis avizele date pentru propunerile de numire la sefia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Sectia pentru procurori a CSM a inaintat sefului statului propunerile ministrului Justitiei pentru numirea in cele trei functii, insotite de avize.

Sectia a acordat urmatoarele avize: Gabriela Scutea – aviz negativ pentru functia de procuror general al PICCJ; Crin Nicu Bologa – aviz pozitiv pentru functia de procuror-sef al DNA; Giorgiana Elena Hosu – aviz negativ pentru functia de procuror-sef al DIICOT.

Mai mult despre: ,


Comentarii: