Categories: news

Iordache face noi precizari privind demisia sa de la Ministerul Justitiei. Care a fost implicarea lui Grindeanu si a PSD

Florin Iordache a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari puse de jurnalisti, ca decizia de a demisiona din functia de ministru al Justitiei a fost alegerea lui, demisia fiind „un act unilateral”.

„Fara indoiala a fost alegerea mea. Demisia este un act unilateral”, a raspuns Florin Iordache, vineri, intrebat daca premierul Sorin Grindeanu l-a obligat sa isi dea demisia din functia de ministru al Justitiei.

In legatura cu predarea mandatului catre Ana Birchall, care a fost propusa sa preia interimatul la Ministerul Justitiei, Iordache a aratat ca se asteapta publicarea in Monitorul Oficial a decretului de catre presedintele Klaus Iohannis. „Inca nu s-a publicat in Monitorul Oficial, cand se va publica in Monitorul Oficial am discutat cu doamna ministru Ana Birchall si vom semna protocolul de predare-primire. Deci asteptam sa se publice in Monitorul Oficial”, a spus Florin Iordache.

Florin Iordache a anuntat, joi, ca demisioneaza din functia de ministru al Justitiei, desi toate initiativele asumate cat a fost in aceasta functie sunt ”legale si constitutionale”, insa pentru opinia publica nu a fost suficient.

”De cand am venit la Ministerul Justitiei, mi-am propus si am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile. Asa cum ati vazut si dumneavoastra, toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale. Proiectele propuse s-au aflat in dezbatere publica, organizata de Ministerul Justitiei, iar acum sunt in dezbatere parlamentara. Cu toate acestea, pentru opinia publica nu a fost suficient, drept pentru care am hotarat sa imi inaintez demisia din functia de ministru al Justitiei”, a declarat Florin Iordache, la Palatul Victoria.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va asigura interimatul la ministerul Justitiei. Interimatul se asigura pentru o perioada de cel mult 45 de zile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

8 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

10 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

10 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

10 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

10 ore ago