„Iordache, impostura si tupeu fara margini”. Ana Birchall anunta ca NU il va vota: „Este rusinea Parlamentului, a nenorocit Justitia”

politica

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, isi manifesta indignarea fata de „tupeul fara margini” al lui Florin Iordache de a-si depune candidatura pentru postul de presedinte al Consiliului Legislativ. Functia respectiva este pe viata.

„Impostura si tupeu fara margini! Iordache si-a depus candidatura pentru Consiliul Legislativ, o institutie importanta in arhitectura statului roman! De ‘bine ce a facut justitiei’, in realitate nenorocind justitia, daca este votat, Iordache va avea un mandat la Consiliul Legislativ fiind astfel ‘rasplatit’ ca doar a demonstrat ca stie cum se fac legile, nu?

Personal NU il voi vota si sper ca votul de azi sa fie covarsitor impotriva unei astfel de candidaturi, care ii apartine unui om devenit rusinea Parlamentului Romaniei, facand atat de mult rau justitiei, romanilor cinstiti si Romaniei!”, a scris Birchall pe Facebook.

Numerosi alti lideri politici si jurnalisti si-au manifestat si ei indignarea.

„Florin Iordache in functia de presedinte al Consiliului Legislativ ar insemna ca efectiv numai legile penalilor vor obtine avize favorabile din partea acestei institutii”, a scris si senatoarea USR Florina Presada.

„Pacat. Mare pacat PSD-ul lui Ciolacu borseste cu politruci si Consiliul Legislativ, una dintre putinele institutii juridica ramase nemanjite cu atarnatori de partid.

Florin Iordache va fi numit sef al Consiliului Legislativ, dupa ce asta vara au fost trimisi acolo Toni Grebla si Mariana Mot (cica judecatoare, dar cunoscuta mai mult ca secretara de stat a lui Ciordache in timpul Ordonantei 13 si a lui Tudorel Toader ulterior, caruia ii facea treburile murdare, dar si ca mama a primarului PSD din Slatina).

(…) Acum, cu Florin Iordache la conducere, stiindu-i foarte bine si competentele, si bunele intentii, imi va fi imposibil sa mai am atata incredere in acuratetea avizelor emise de Consiliul Legislativ. Probabil ca nu sunt singurul…”, a scris si jurnalistul Liviu Avram.

„Nu va intrebati de ce F. Iordache o sa fie propus de PSD pentru Consiliul Legislativ (informatia se stia de 2 saptamani). Va puteti intreba mai bine de ce pana ieri PNL si USR nu au inscris vreun candidat pentru aceasta pozitie. De ce? De ce N. Badalau a fost votat la Curtea de Conturi fara probleme? De ce fostul sef de Cabinet al lui Victor Ponta a ajuns sef la ANCOM?”, mentioneaza jurnalistul Cristian Andrei de la Europa Libera.

Deputatul PSD Florin Iordache, principala unealta cu care Dragnea a macelarit legile justitiei, va fi votat marti de Parlament in functia de presedinte al Consiliului Legislativ, anunta surse concordante. Iordache va detine aceasta functie pe viata.

Mai mult despre: ,

Comentarii: