Iordache, marele disparut. Sorina Pintea depune plangeri penale pentru „neglijenta in serviciu”, infractiune pe care Iordache o dorea abrogata

politica

Ministrul PSD al Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca se vor depune plangeri penale privind neglijenta in serviciu in cadrul crimelor de la Sapoca. PSD insa a militat puternic si chiar a votat in Parlament pentru abrogarea acestei infractiuni.

„Avem suspiciuni privind neglijenta in serviciu, avem datoria sa facem plangeri penale, procurorii vor verifica”, a declarat, luni, Sorina Pintea.

Insa in aprilie 2018, PSD a votat in Parlament, in cadrul modificarilor aduse Codului Penal, sa elimine neglijenta in serviciu dintre infractiuni.

Intrebat de ce a fost abrogata neglijenta in serviciu, desi CCR ceruse o redefinire, Iordache a replicat: „Daca ati citi dvs si expunerea de motive, am si spus de ce. Pentru ca se amesteca abuzul in serviciu cu neglijenta in serviciu”.

Noul proiect votat de PSD prevedea ca „articolul 298 se abroga”. Este vorba de articolul privind infractiunea de neglijenta in serviciu:

„Incalcarea din culpa de catre un functionar public a unei indatoriri de serviciu, prin neindeplinirea acesteia sau prin indeplinirea ei defectuoasa, daca prin aceasta se cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda”, era articolul abrogat prin votul PSD.

Ulterior, CCR a decis ca modificarile adoptate de Coalitia PSD-ALDE sunt neconstitutionale.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: