Iordache anunta planurile lui Dragnea pentru sedinta CEX de luni. Va curge sange, seful PSD nu mai accepta

politica

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD), a declarat sambata, la un post TV, ca in sedinta de luni a CExN trebuie sa exista „o discutie si o clarificare” legata de liderii care critica partidul, el precizand ca „mai bine ne despartim” de cei care nu respecta votul majoritatii.

„Eu m-am saturat sa discutam la televizor de reactiile unor colegi. Dvs vedeti ca opozitia nu prea exista si noi le dam subiecte de dezbatere”, a declarat, sambata, la Realitatea TV, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD).

Intrebat daca la sedinta de luni a CExN al PSD se va discuta despre sanctiuni, Iordache a raspuns: „Fara indoiala trebuie avut o discutie si o clarificare. Adica daca avem dispute. E anormal ca o serie de colegi sa iasa in spatiul public, sa critice, sa nu fie de acord cu puncte de vedere ale Guvernului, ale partidului. Trebuie sa stam acolo sa analizam. E contraproductiv sa criticam la televizor si sa nu ne clarificam in interior”.

Social-democratul a adaugat ca exista riscul aplicarii unor sanctiuni.

„Fara indoiala, da. Daca hotarasc ceva si prin vot majoritatea exista si daca intr-o organizatie de partid se decid printr-un vot al majoritatii anumite chestiuni, cei care nu se supun votului, atunci mai bine ne despartim decat sa continuam scandalul”, a completat Iordache.

Acesta a mentionat ca l-au deranjat criticile lui Adrian Tutuianu la adresa unor ministri, insa a spus ca nu stie cum ar vota in cazul in care se va propune excluderea vicepresedintelui PSD.

„Pe mine m-a deranjat modul cum si-a permis domnul Tutuianu sa critice anumiti colegi. La partid nu a avut astfel de pozitii, si iata facem deliciul presei cu acele subiecte de can can. Nu stiu daca as vota (excluderea lui Tutuianu – n.r.), haideti sa vedem argumentele. Ar trebui sa spuna domnul Tutuianu de ce a iesit in spatiul public si si-a criticat colegii. A iesi in spatiul public si a critica colegii nu cred ca este fair-play. Sunt vreo 65 de colegi care vor participa la CEx, fara indoiala va participa si el”, a mai declarat Florin Iordache.

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat sambata, pentru MEDIAFAX, ca este posibil ca la sedinta de luni a CExN sa se ridice problema sanctionarii unor lideri, dar el dezaproba „lichidarea” vocilor critice si a apreciat ca Adrian Tutuianu trebuie acceptat chiar daca „vorbeste in plus”.

CEx al PSD se va desfasura, luni, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Comentarii: