Iordache a primit ordin de la Dragnea, cum profita de dispozitiile CCR pentru a-l lovi pe Klaus Iohannis. Presedintelui ii vor fi din nou amputate competentele

politica

Deputatul PNL Ioan Cupsa, membru in Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei, a afirmat miercuri ca PSD si ALDE urmaresc sa il scoata pe presedintele Romaniei definitiv din procedura de numire a presedintelui si vicepresedintilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

„Constatam prin textul propus astazi, presedintele nu mai are nicio competenta cu instalarea conducerii ICCJ. Asta este vointa politica a celor de la Putere de a-l scoate pe presedintele Romaniei complet din procedura de numire a presedintelui si vicepresedintilor Inaltei Curti”, a precizat Cupsa la finalul sedintei comisiei.

El a adaugat ca Opozitia a solicitat suspendarea lucrarilor acestei comisii pana cand va fi cerut un punct de vedere Comisiei de la Venetia, insa solicitarea a picat la vot.

Liberalul a explicat ca la aceasta sedinta a fost o prima lectura a propunerilor facute de catre PSD, urmand ca saptamana viitoare sa aiba loc dezbateri si vot pe amendamente.

„Am remarcat ca in afara textelor care au fost declarate in mod clar si direct neconstitutionale prin sesizarile pe care noi le-am facut, in afara acestor texte, si alte texte normative din propunerile pe care dansii le-au facut urmeaza a fi modificate inca o data la propunerea lor”, a spus Cupsa.

Deputatul s-a declarat nemultumit de modul cum comisia si-a reinceput activitatea, aratand ca a intrat in posesia materialelor care urmau a fi dezbatute in jurul orei 12,00.

„Din pacate, comisia speciala si-a reluat activitatea intr-un mod nesanatos. Trebuie sa stiti ca abia la orele pranzului, undeva in timpul votului final (din plenul Camerei Deputatilor – n.r.), ne-au fost comunicate materialele pe care astazi le-am fi avut in dezbatere. Sigur, e un lucru nesanatos, nu avem cum sa dezbatem fara sa cunoastem continutul acestor amendamente, cele pe care le propune coalitia PSD-ALDE, sprijiniti si de catre UDMR. Am solicitat o amanare, aceasta amanare n-a fost posibila”, a mai spus Cupsa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: