Iordache, pus de Dragnea sa reactioneze la apelul celor 12 aliati ai Romaniei. El sustine ca „nu au niciun motiv sa fie ingrijorati”

politica

Presedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, crede ingrijorarile transmise de 12 ambasade cu privire la modificarile aduse legislatiei penale din Romania nu au niciun motiv. Iordache a mai spus ca modificarile la Codul de procedura penala au fost supuse controlului de constitutionalitate, iar daca se descopera ca acestea nu respecta deciziile CCR, comisia le va modifica.

„Inteleg ca a aparut o scrisoare din partea ambasadelor care isi manifesta o serie de ingrijorari. Eu consider ca aceste ingrijorari nu au niciun fel de motiv. Cei care si-au exprimat aceste ingrijorari, atat timp cat nu sunt niste precizari concrete, cele care vizeaza Codul de procedura penala e supus controlului de constitutionalitate la CCR si, daca CCR va constata ca anumite articole nu sunt in concordanta cu Constitutia, fara indoiala le vom modifica. Asa cum sunt facute nu dau niciun motiv pentru a fi ingrijorati, pentru ca in niciun caz prin acel Cod de procedura penala nu am facut decat sa punem in concordanta”, a spus Florin Iordache, citat de news.ro.

Ambasadele a douasprezece state – Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia si Statele Unite ale Americii – au transmis joi o declaratie comuna in care fac apel la toate partile implicate in modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei. Acestea isi exprima ingrijorarea ca mai multe modificari propuse Codurilor penale pot impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva infractiunilor violente, a infractionalitatii organizate transfrontaliere, a infractiunilor financiare si a traficului de droguri si de fiinte umane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: