Iordache revine in forta, anunta ca parlamentarii vor introduce prag pentru abuzul in serviciu. Ia in calcul chiar si dezincriminarea acestei infractiuni

politica

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, anunta ca parlamentarii vor adauga prag la abuzul in serviciu in pachetul de legi pe care ministrul Justitiei il va trimite alesilor.

„Asa cum stiti, n-am inventat noi pragul. In decizia CCR se vorbeste foarte clar despre prag. In acelasi timp, asociatiile de procurori, asociatiile de judecatori, au spus ‘stabiliti un prag’, ca sa nu ne mai trezim in instanta ca unii considera abuz in serviciu peste 10.000, peste 20.000, etc.

Am inteles ca domnul ministru a spus ca nu va introduce un prag. Asteptam sa vin alegea la Parlament si sa imbunatatim legea, alta solutie nu avem

Daca de la guvern va veni fara prag, eu si colegii luam in calcul modificarea si punerea in concordanta a legii cu decizia CCR. Clar, trebuie stabilit un prag pentru abuzul in serviciu”, a declarat Florin Iordache la Antena 3.

Iordache a mai spus ca ia in calcul dezincriminarea abuzului in serviciu. „Fara indoiala este o sugestie, vom analiza”, a raspuns Iordache la o intrebare in acest sens.

Tudorel Toader a anuntat din nou, miercuri, ca nu va include un prag pentru abuzul in serviciu in proiectul de modificare a codurilor penale.

„Stiu bine continutul si ratiunile deciziei Curtii Constitutionale referitoare la abuzul in serviciu, pentru ca eram inca judecator. Stiu bine considerentele deciziei, pentru ca am participat la redactarea, corectarea si pana la urma publicarea lor. Obiectivul pe care mi l-am luat in numele Guvernului (…) este de a transpune in Codul penal, in Codul de procedura penala deciziile CCR. (…) Eu voi da drumul la proiectul de lege fara prag, pentru ca, in dispozitivul deciziei Curtii, nu se vorbeste de prag. (…) Proiectul de lege (…) il voi trimite in dezbatere publica si in procedura parlamentara, nu va fi ordonanta. Va trece pe la comisiile juridice. (…) Cand va ajunge acolo unde se va intalni cu domnul ministru Iordache dumnealui (…) poate sa intervina, in limita competentelor constitutionale, asupra textului de lege, pentru ca noi suntem initiatori, iar dansii sunt decidenti”, a spus Toader, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca modificarile la Codul penal si la Codul de procedura penala vizeaza strict punerea de acord a acestora cu deciziile CCR.

„Am elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala pentru punerea de acord a celor doua coduri cu deciziile CCR. Modificarile la cele doua coduri vizeaza strict (…) punerea de acord a codurilor cu deciziile CCR, nimic mai mult, nimic mai putin. (…) Vom continua (…) cu elaborarea altor proiecte de lege, nu cred ca va fi doar unul singur, pentru punerea de acord a intregii legislatii (…) cu deciziile CCR, decizii de admitere sau de respingere”, a afirmat ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: