Ipocrizia sinistra a PSD. Fost ministru al Justitiei: Pe romanca LCK au faultat-o, in schimb cere sustinere pentru „romanca” Plumb

news

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, sanctioneaza ipocrizia PSD care solicita sprijin pentru „romanca” Rovana Plumb in conditiile in care a faultat-o din rasputeri pe romanca Laura Codruta Kovesi. In plus, Romania are asigurata oricum o pozitie de comisar european.

„Viorica Dancila e tot mai sigura pe ea. Vorbeste liber tot mai bine, fara agramatisme fatise. Continutul tot prost a ramas. E continutul lui Dragnea, de al carui nume PSD vrea sa uite. Mostenirea Dragnea e programul de guvernare. Untouchable. Ca si patriotismul acesta contorsionat, a la PSD, cu mandria de a fi roman.

Sugestia lui Dancila ca toti deputatii romani din EP ar trebui sa sustina propunerea de comisar european facuta de un guvern PSD lamentabil dupa toate standardele e o astfel de contorsionare. Pe Kovesi care a ajuns in pole position pe merit, Dancila si Romania ei au faultat-o. Adormise mandria de roman, atat de tare ca Romania lui Dancila a facut istorie faultand cu repetitie, in Parlament si in Consiliu, pe propriul cetatean pe nume Kovesi.

De ce ar trebui sustinuta Plumb acum? Ca e desemnata de PSD? De incredere? Eficienta? Competenta? Indeplineste candidata Plumb criteriile din Tratat pentru o astfel de desemnare? Fleacuri. Trebuie sustinuta ca asa vrea PSD care da ora exacta a patriotismului de rit nou, in famiglie.

Astfel de sustinere explica mirajul in politica pe care PSD inca il exercita: nu lasa pe nimeni pe drum, rasplateste serviciile. Ale fiecaruia, la timpul cuvenit”, a explicat Raluca Pruna.

Premierul Viorica Dancila a cerut luni seara, tuturor europarlamentarilor sa sustina candidatura Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, acest lcuru fiind ”in interesul Romaniei”. ”Cred ca mesajul de unitate trebuie sa fie cel care trebuie avut in vedere in perioada urmatoare”, a spus Dancila.

Viorica Dancila a anuntat, luni seara, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD ca s-a discutat si despre nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european.

”Solicit tuturor membrilor Parlamentului European, indiferent de culoarea politica, sa sustina aceasta candidatura pentru ca este in interesul Romaniei. Daca am vazut membri ai Parlamentului European in care s-au pozitionat impotriva propriei tari, cred ca mesajul de unitate trebuie sa fie cel care trebuie avut in vedere in perioada urmatoare, avand in prim-plan imaginea Romaniei si modul cum ar fi perceput un deputat roman, un deputat european roman atunci cand ar vota sau ar veni cu atacuri impotriva candidatului nostru la Comisia Europeana”, a declarat Viorica Dancila.

Presedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat-o pe Rovana Plumb in postul de comisar european din partea Romaniei.

Rovana Plumb afirma ca nominalizarea sa pentru postul de comisar european o onoreaza si responsabilizeaza in egala masura. Ea ii multumeste in mod deosebit premierului Viorica Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: