Ipocrizie pesedista: Marcel Ciolacu sustine ca vrea reinfiintarea scolilor profesionale din Romania, pe care tot PSD le-a desfiintat, in 2009 – VIDEO

news

Marcel Ciolacu, scoli profesionale, reinfiintare, desfiintare, Ecaterina Andronescu, PSD, ipocrizie

In discursul sustinut cu prilejul deschiderii noului an scolar, premierul Marcel Ciolacu a declarat ca, in opinia sa, unica sansa de dezvoltare a Romaniei este „sa formam elevi care imediat ce termina scoala au o meserie in mana si se pot integra in societate”.

„Cred in invatamantul dual. Voi face tot ce tine de mine impreuna cu companiile, cu administratiile locale si nu in ultimul rand cu directorii care doresc sa scoata elevi profesionisti. Romania are nevoie de sistemul privat. Fara companii importante, fara tineri care sa aiba o meserie foarte clara, Romania nu se poate dezvolta.

Este datoria noastra sa ne implicam si sa le cream o alternativa elevilor si parintilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a uitat – sau poate nu a vrut – sa aminteasca publicului prezent ca tot partidul pe care il conduce, PSD, a fost cel care a dat lovitura de gratie scolilor profesionale din Romania.

Astfel, in Nota de Fundamentare a HG 77 din 11 februarie 2009, la pagina 9, se scriu urmatoarele:

„Analizand evolutia demografica si fluxurile de intrari-iesiri ale elevilor pe niveluri de pregatire pentru anul scolar 2009-2010, neluand in calcul rata de repetentie, fata de anul 2008-2009, propunem cresterea cifrei de scolarizare la invatamantul liceal, clasa a IX-a invatamant de zi, cu 72.000 locuri, prin preluarea locurilor care se scolarizau in cadrul scolilor de arte si meserii (clasa a IX-a SAM);

Aceste majorari vor fi acoperite/compensate prin diminuarea cifrelor de scolarizare la alte niveluri si forme de invatamant astfel:

– reducerea cifrei de scolarizare la invatamantul liceal, clasa a XI-a invatamant seral si/sau cu frecventa redusa, cu 28.000 de locuri;

– reducerea cifrei de scolarizare la invatamantul profesional, clasa a IX-a SAM, cu 90.000 de locuri.”

In Monitorul Oficial cu numarul 93 din data de 17 februarie 2009 se publica HG 77 din 12 februarie 2009 prin care pentru invatamantul liceal numarul locurilor in clasa a IX-a era de 221.000, iar pentru Scolile de Arte si Meserii – ZERO. Practic, rubrica Scoli de Arte si Meserii a disparut cu totul din anexa Hotararii si din invatamantul romanesc.

Documentul este semnat de Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei la vremea respectiva, si important membru PSD in ultimii ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: