Ipoteza la Paris: Creierul atentatelor ar fi ajuns in Franta prin ROMANIA. Este acuzata coruptia de la noi din tara

externe

Un expert francez in terorism a declarat la un post de stiri ca este posibil ca Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de la Paris, sa fi ajuns in Franta prin Romania.

Abdelhamid Abaaoud, ucis de Brigada de Interventii a politiei franceze ,ar fi ajuns in Franta prin Grecia, Bulgaria sau Romania, a spus un invitat al BFM TV, expert in terorism. Acesta a precizat ca varianta cea mai plauzibila este Romania, deoarece „jumatate din Guvern este in puscarie pentru coruptie si, in acest caz, oficialii de la frontiera pot fi si ei corupti”.

Astfel, prezenta in Franta a jihadistului belgian Abdelhamid Abaaoud, prezumtivul organizator al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, ucis in operatiunea de politie de miercuri din Saint-Denis, scoate in evidenta deficiente majore in sistemul de control al frontierelor Schengen, sunt de parere experti consultati de France Presse. Cu atat mai mult cu cat Abdelhamid Abaaoud, condamnat, cautat, foarte prezent in inregistrari video de propaganda ale Statului Islamic filmate in Siria, se laudase in Dabiq, publicatia online a organizatiei jihadiste, ca mersese in Belgia in aceasta iarna pentru a pune la cale o operatiune, esuata dupa un raid al politiei belgiene, apoi revenise in Siria fara sa fi fost reperat.

Abdelhamid Abaaoud, zis Abou Omar al-Baljiki („Belgianul”), 28 de ani, era un jihadist care urcase recent in ierarhia Statului Islamic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: