Iranianul care a inspirat filmul „The Terminal”, realizat de Spielberg, a murit pe acelasi aeroport din Paris

externe

Mehran Karimi Nasseri, barbatul care a trait ani de zile in interiorul aeroportului Paris-Charles de Gaulle si care a inspirat filmul „The Terminal”, realizat de Steven Spielberg in 2004, a murit sambata pe acelasi aeroport.

Nasseri a fost declarat mort de catre echipa medicala a aeroportului de la Terminalul 2F si a murit din cauze naturale, a declarat un purtator de cuvant al aeroportului pentru CNN.

Nasseri, un refugiat iranian, se afla in drum spre Anglia via Belgia si Franta in 1988, cand si-a pierdut actele si nu s-a putut imbarca in avion si nici nu a putut parasi aeroportul, ramanand blocat pana in 2006.

El „s-a intors sa traiasca ca o persoana fara adapost in zona publica a aeroportului de la jumatatea lunii septembrie, dupa o sedere intr-un azil”, a precizat purtatorul de cuvant.

Purtatorul de cuvant a adaugat ca Nasseri a fost un „personaj emblematic” la aeroport si ca „intreaga comunitate aeroportuara era atasata de el, iar personalul nostru s-a ocupat de el cat a putut de mult, chiar daca am fi preferat ca el sa isi gaseasca un adapost adevarat”.

Povestea lui Nasseri in interiorul aeroportului a fost rememorata de Tom Hanks in filmul „The Terminal”. Ppurtatorul de cuvant al aeroportului a precizat ca: „Filmul lui Spielberg sugereaza ca el a fost blocat intr-o zona de tranzit la Paris-Charles de Gaulle. In realitate, el a petrecut mai multe sejururi acolo, dar intotdeauna in zona publica a aeroportului, fiind mereu liber sa se deplaseze”.

La un moment dat, autoritatile franceze s-au oferit sa-i permita sa locuiasca in Franta, dar Nasseri a refuzat oferta, pentru ca dorea sa ajunga la destinatia sa initiala, Anglia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: