Iranienii au aflat unde se ASCUNDE liderul ISIS: „A fost tratat intr-un spital din TURCIA, acum se afla in Libia”

externe

Se presupune ca liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fugit in Libia, de-abia scapand cu viata dintr-un bombardament in Irak, relateaza Daily Mail.

Potrivit rapoartelor, califul autodeclarat se considera a se fi mutat in fortareata nordica a gruparii, Sirte, orasul natal al dictatorului libian Muammar Gaddafi.

Agentia iraniana de presa FARS sustine ca Baghdadi a fost transportat in Turcia pentru a fi tratat in urma unor rani grave suferite intr-un bombardament executat in luna octombrie de catre fortele aeriene irakiene in Anbar-ul de Vest. Initial a fost dus in Raqqa, Siria, capitala de facto a gruparii, unde medicii i-au salvat viata, dar lipsa de echipament medical specializat a dus la mutarea acestuia, spune raportul.

Unele surse sustin ca Baghdadi a fost transportat in Turcia cateva zile mai tarziu. Se spune ca apoi ar fi plecat in Libia, temandu-se ca latul coalitiei conduse de Statele Unite si al serviciilor irakiene de informatii incepe sa se stranga in jurul sau.

„In timp ce toata lumea il cauta in Irak si Siria, nimeni nu se asteapta sa fie in Sirte”, citeaza FARS sursa libiana. „Daca e sa fie expus pericolului, Sirte este ultimul loc de pe pamant in care viata sa-i fie amenintata, pentru ca este cea mai sigura fortareata Takfiri (ISIS) din lume.”

Haosul din acest moment din Libia, cu grupuri de militii concurand pentru putere de la destituirea colonelului Gaddafi din 2011, a permis ISIS sa-si intareasca influenta, mai ales in orasul natal al liderului libian, Sirte, la est de Tripoli.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: